Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Klusajā okeānā haizivis nogremdē katamarānu, kas devies ekspedīcijā apkārt pasaulei 

© Scanpix

Klusajā okeānā haizivis nogremdējušas Krievijas katamarānu "Ocean Way-Tion", kas veica ekspedīciju apkārt pasaulei, teikts projekta "Krievu jūrnieku ceļā apkārt pasaulei" mājaslapā. Uz katamarāna atradās trīs cilvēki, viņi nav cietuši, ziņo portāls meduza.io.

Pirmais haizivju uzbrukums notika 4.septembrī, kad tika bojāts katamarāna aizmugurējais kreisais balons, kas pēc bojājuma nogrima.

Ekspedīcijas piekrastes štāba vadītāja Jūlija Kaļužnaja sarunā ar "RIA Novosti" pieļāva, ka haizivis varēja sajaukt katamarāna balonu ar "kaut kādu dzīvnieku, tāpēc uzbruka".

“Šīs sugas haizivis dzīvo tur, kur ir rifi. Par tām ir maz rakstīts, un arī iepriekš šādu precedentu nav bijis, jo neviens šajā akvatorijā ar šāda tipa kuģiem, proti, uz piepūšamiem baloniem, nekuģoja. Krievijas katamarāns ir pirmais, kas ar to saskaras, ”sacīja aģentūras pārstāve.

Nākamās dienas laikā katamarāns spēja pārvarēt aptuveni simts jūdzes, bet 5. septembra vakarā kuģim atkal uzbruka haizivis, sabojājot labās puses balonu. Rezultātā katamarāns sāka grimt, un apkalpe deva SOS signālu. Pēc 45 minūtēm ekspedīcijas dalībniekus uzņēma kravas kuģis "Dugon Ace".

Tagad komanda dodas uz Austrālijas pilsētu Brisbenu. Kaļužnaja drīzumā dosies uz Austrāliju, lai atrastu jaunu kuģi ekspedīcijas turpināšanai.