Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Eiropas zemo cenu aviokompānija piedāvā jaunu pakalpojumu: bagāžu uz lidostu pašam vairs nevadzēs vest

© Scanpix

Jaunais pakalpojums paredz, ka ceļotājs var reģistrēt savu bagāžu tieši mājās un pēc tam saņemt čemodānu, ierodoties viesnīcā vai savā apmešanās vietā pilsētā, ziņo Avianews.

Eiropas zemo cenu aviokompānija “easyJet” piedāvā pasažieriem jaunu pakalpojumu, kas atrisinās bagāžas problēmas - tiek ziņots, ka ceļotājs varēs reģistrēt savu bagāžu tieši mājās un pēc tam saņemt čemodānu, ierodoties viesnīcā vai savā apmešanās vietā galamērķī.

Pasažieriem vairs nav jādodas pie reģistrācijas letes lidostā, lai nodotu bagāžu vai saņemtu to ielidošanas zālē - to viņu vietā izdara kurjeri. Pakalpojumu nodrošina “Airportr”, kas sadarbojas ar “easyJet”.

Pagaidām pakalpojums ir ierobežots - bagāža tiek savākta mājās pirms lidojuma un nogādāta uz adresi ierašanās pilsētā tikai pasažieriem, kas lido no Londonas Getvikas lidostas uz Ženēvu. Bagāžas nodošana mājās Londonā maksā, sākot no 43 eiro, un bagāžas piegāde uz norādīto adresi, ierodoties Ženēvā, maksā no 46 eiro.

Ja pasažieris lido no Getvikas vai Ženēvas jebkurā citā “easyJet” maršrutā, viņš var nodot savu bagāžu mājās, taču ierodoties soma būs jāpaņem pašam ielidošanas zālē.

Visos “easyJet” lidojumos uz Ženēvu pasažieri var saņemt bagāžu pēc ierašanās - šajā gadījumā kurjers paņem koferi no bagāžas karuseļa Ženēvas lidostā un nogādā uz norādīto adresi.

Jaunais pakalpojums ir iekļauts dārgākajā “Flexi” tarifā - “EasyJet” pasažieri ar šīm biļetēm var rezervēt bezmaksas bagāžas reģistrāciju mājās, lidojot no Getvikas vai Ženēvas lidostas.

Citiem klientiem “EasyJet” sniedz pakalpojumu par maksu. Dažos gadījumos bagāžas piegādes cena pārsniedz lētāko aviobiļešu cenu, piemēram, ja lidojums no Getvikas uz Ženēvu 2024. gada 23. janvārī maksā 34 eiro, bagāžas piegāde no durvīm līdz durvīm šajā maršrutā maksā 89 eiro.

Līdzīgs pakalpojums jau ir pieejams - 2023. gada jūlijā viens no pasaulē lielākajiem gaisa pārvadātājiem “Air France” paziņoja, ka pasažieri, lidojot no Parīzes, tagad var nevis vest bagāžu uz lidostu, bet gan nodot to tieši Francijas galvaspilsētā vai tās priekšpilsētā laikā no 30 līdz 4 stundām pirms lidmašīnas izlidošanas.

Pakalpojums ir pieejams piecās viesnīcās Parīzē un lielākajos izstāžu centros. Tiek ziņots, ka aviokompānija plāno nodrošināt arī bagāžas nodošanas pakalpojumu mājās.

Pakalpojumu var izmantot ceļotāji, kas lido no Francijas lielākās lidostas - Parīzes Šarla de Golla. Pilsētā savu bagāžu būs iespējams reģistrēt, izlidojot no Parīzes Orlī lidostas.

Par koferu attālinātu reģistrāciju lidojumam ir jāmaksā - par vienu koferi 25 eiro, par diviem - 35 eiro.

Pasažieri, kuri pilsētā nodos bagāžu, varēs kontrolēt savu mantu atrašanās vietu, izmantojot aviokompānijas mobilo aplikāciju.