Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Nosaukti piecie visnetīrākie priekšmeti lidmašīnā; tos labāk neaiztikt

© Scanpix

Ikvienā lidmašīnā ir vairākas vietas, no kurām būtu ieteicams izvairīties vai vismaz lietot roku dezinfekcijas līdzekli, brīdina stjuartes, raksta “Travel + Leisure”.

Mūsdienu pasaulē lielākā daļa lidmašīnu veic lidojumus vienu pēc otra praktiski bez pārtraukuma, un, lai gan īpašas tīrīšanas komandas dara visu iespējamo, lai notīrītu katru sēdekli pirms nākamo pasažieru ierašanās, tik īsā laikā nav iespējams veikt pilnīgu tīrīšanu.

Kas ir tās lietas un vietas, no kurām pieredzējušas stjuartes iesaka izvairīties?

1.Drošības instrukciju kartes.

“Visnetīrākā vieta lidmašīnā ir drošības rokasgrāmata sēdekļa kabatā,” “Travel + Leisure” pastāstīja stjuarte un ceļojumu emuāru autore Žozefīne Remo. Lai gan viņa atzīmē, ka saliekamie galdi sēdekļu priekšā parasti tiek noslaucīti, rokasgrāmatas netiek tīrītas.

“Kad esat pabeidzis izlasīt drošības norādījumus, noteikti uzklājiet roku dezinfekcijas līdzekli vai, vēl labāk, noslaukiet instrukcijas ar mitru drānu, lai pasargātu sevi un nākamos pasažierus no mikrobiem.”

2. Augšējie bagāžas plaukti.

Ir svarīgi noslaucīt vai izmantot drānu, lai atvērtu augšējos nodalījumus, jo tiem "pieskaras daudz cilvēku" un "tos tīra reti". Kad esat pabeidzis rokas bagāžas iekraušanu, vienkārši atkal izmantojiet roku dezinfekcijas līdzekli.

3.Saliekamie galdi.

"Pasažieri parasti zina, ka lidmašīnas ir pilnas ar netīrumiem, bet uz paplātēm ir īpaši daudz baktēriju," sacīja Sjū Fogvela, stjuarte ar vairāk nekā divu gadu desmitu pieredzi. Viņa iesaka rūpīgi noslaucīt saliekamo galdu, īpaši pirms ēšanas.

4. Sēdekļu pārvalki.

"Sēdekļu pārvalki ne vienmēr tiek nomainīti un iztīrīti," piebilda Fogvela, paskaidrojot, ka tie tiek nomainīti vai tīrīti tikai tad, kad tiek norādīts, ka tas ir jādara lielas netīrības dēļ - un arī tad tas ne vienmēr tiek izdarīts, baidoties no lidojuma aizkavēšanās. Tiem, kuri nevar izturēt domu par netīru sēdekli, tirgū ir pieejami daudz vienreiz lietojamu vai atkārtoti lietojamu sēdekļu pārvalku.

5.Tualetes durvju rokturi.

"Tualetes tiek regulāri tīrītas, bet slēdzenes un durvju rokturi ne," paskaidroja Remo. Tāpēc pēc tualetes apmeklējuma, arī pēc tam, kad esat nomazgājis rokas, jums joprojām vajadzētu izmantot dezinfekcijas līdzekli.