Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Viena no skaistākajām pilsētām Eiropā iekasēs naudu no tūristiem par iebraukšanu pilsētā

© depositphotos.com

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Jaunā sistēma paredz iekasēt maksu no tūristiem, kuri vēlas iebraukt vēsturiskajā Itālijas pilsētā uz vienu dienu, un šī sistēma ir pirmā pasaulē, kas paredzēta, lai mazinātu masveida tūrisma spiedienu.

Apmeklētājiem, kas iebrauc UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautajā pilsētā uz dienu, būs jāpērk piecu eiro biļete, un inspektori veiks pārbaudes galvenajos iebraukšanas punktos.

Venēcija, kas tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pilsētām pasaulē, ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem, taču lielais apmeklētāju skaits rada pamatīgu slogu pilsētai un tās iedzīvotājiem.

Izmēģinājuma periodā vienas dienas biļetes būs nepieciešamas tikai 29 noslogotākajās dienās 2024. gadā, galvenokārt nedēļas nogalēs no maija līdz jūlijam. Mērķis ir pārliecināt vienas dienas ceļotājus apmeklēt Venēciju klusākos periodos.

"Mērķis ir atrast jaunu līdzsvaru starp tūrismu un pilsētu, un tās iedzīvotājiem," aģentūrai AFP sacīja vietējā amatpersona.

Tūristu iecienītie galamērķi visā pasaulē cīnās ar masveida tūristu pieplūdumu, kas veicina vietējo ekonomiku, bet nomāc vietējās kopienas un riskē sabojāt trauslās ekosistēmas un vēsturiskās vietas.

Venēcija, kas atrodas uz vairāk nekā 100 nelielām salām un saliņām Itālijas ziemeļaustrumos, 1987. gadā tika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.