Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Pēc sešus gadus ilgas meklēšanas beidzot atradies pusaudzis

© Scanpix

Alekss Batijs kopā ar ģimeni devās brīvdienās uz Spāniju 11 gadu vecumā, bet atgriezās tikai pēc 6 gadiem, vēsta euronews.com.

Britu pusaudzis Alekss Batijs ir atgriezies Apvienotajā Karalistē sešus gadus pēc tam, kad viņš pameta savas mājas, lai Spānijā pavadītu divas nedēļas ģimenes brīvdienās.

Batijs nekad neatgriezās no brīvdienām - viņa vecmāmiņas izmisīgie aicinājumi bija veltīgi, līdz viņš šonedēļ atgriezās.

Batijs ieradies Anglijā ar reisu no Tulūzas.

Policijai "vēl pilnībā jānoskaidro viņa pazušanas apstākļi" un tas, vai būtu jāveic kriminālizmeklēšana.

Tagad 17 gadus vecais Alekss Francijas amatpersonām pastāstīja, ka Spānijā, Marokā un Francijā kopā ar māti un vectēvu dzīvojis nomadu dzīvesveidu kā daļu no "garīgās kopienas". Viņš teica, ka ģimene pārvietojās no vienas vietas uz otru, audzēja paši savu pārtiku, meditēja un apcerēja reinkarnāciju un citus ezotēriskus jautājumus.

Kad viņa māte teica, ka vēlas pārcelties ar ģimeni uz Somiju, Alekss nolēma doties prom, piektdien žurnālistiem sacīja Francijas prokurors Antuāns Lerojs.

Batiju, kurš Francijas laukos staigāja viens lietū un tumsā ar lukturīti, mugursomu un skrituļdēli, pamanīja kāds šoferis Fabiens Acidini, un piedāvāja viņu aizvest. Alekss pastāstīja par savu dzīvi un to, kā viņš četras dienas gājis, ceļojot naktī.

Acidini sacīja, ka zēns viņam stāstījis, "ka viņu nolaupījusi viņa māte". Viņš piebilda, ka "pēdējos divus gadus viņš ir bijis Francijā garīgā sabiedrībā, kas bija mazliet dīvaina, kopā ar viņa māti, kura arī ir mazliet dīvaina."

"Viņam bija gana. Viņš teica: "Man ir 17. Man ir vajadzīga nākotne." Viņš neredzēja sev nākotni tur,” teica šoferis.

Lielbritānijas policija meklē Aleksa māti Melāniju Batiju saistībā ar zēna pazušanu. Francijas amatpersonas apgalvo, ka viņa varētu būt Somijā.

Domājams, ka Aleksa vectēvs Deivids Batijs nomira apmēram pirms sešiem mēnešiem.

Britu policists Boils sacīja, ka detektīvi šobrīd runā ar Aleksu.

"Lai kā būtu, mēs saprotam, ka tas var būt milzīgs process," viņš teica. "Tagad viņš var būt sešus gadus vecāks nekā tad, kad pazuda, taču viņš joprojām ir jauns cilvēks."