Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā vēl viens ievērojamas personas noslēpumains nāves gadījums: miris Putina līdzgaitnieks Jegorovs

© Scanpix

Toboļskas pilsētas domes deputāts, Vladimira Putina valdošās partijas Vienotā Krievija deputāts Vladimirs Jegorovs trešdien, 27. decembrī, tika atrasts miris.

Nekādas redzamas vardarbīgas nāves pazīmes netika konstatētas. Viens no iespējamiem cēloņiem ir sirdsdarbības traucējumi, ziņo focus.ua.

Kā atzīmēja Tjumeņas apgabala Izmeklēšanas komiteja, Jegorovs izkrita no sava dzīvokļa loga trešajā stāvā Toboļskā. Krievijas izdevums Info24 vēsta, ka nekādas redzamas noziedzīgas nāves pēdas nav atrastas. Precīzāka informācija kļūs zināma pēc autopsijas.

"Viens no iespējamiem iemesliem ir sirds problēmas," informēja departaments.

Kā norādīts izdevumā American Newsweek, šis ir jaunākais Krievijas ievērojamo personu noslēpumainas nāves gadījums, kopš 2022. gada februārī sākās pilna mēroga iebrukums Ukrainā.

Izdevums atzīmē, ka vairāki slaveni krievi gājuši bojā, izkrītot pa logiem. To vidū ir Ravils Maganovs, Krievijas otrā lielākā naftas ražotāja Lukoil priekšsēdētājs; desu magnāts, Vienotās Krievijas deputāts Pāvels Antovs; Marina Jankina, Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāve.

Kā vēsta Krievijas valsts mediji, Vladimirs Egorovs nāves brīdī bija 46 gadus vecs. 2007. gadā viņš sāka strādāt Toboļskas administrācijā, un līdz 2014. gadam ieņēma zemes attiecību un mežsaimniecības komitejas priekšsēdētāja amatu.

2016. gadā Jegorovam tika piespriests audzināšanas darbs par nomas maksas neiekasēšanu no uzņēmējiem par pašvaldības zemes iznomāšanu, taču viņam izvirzītās apsūdzības tika atceltas.

Kopš 2014. gada Jegorovs vadīja Vinokurovo atpūtas centru, bet vēlāk viņš tika ievēlēts par Toboļskas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku.

2022. gadā parlamentārietis kļuva par vienu no bagātākajiem deputātiem pilsētā ar 9,1 miljonu rubļu lieliem ienākumiem. Jegorovam piederēja seši zemes gabali, divas dzīvojamās ēkas, divi dzīvokļi un viena nedzīvojamā ēka, kā arī vieglās automašīnas, tostarp Toyota, kravas automašīna KIA, UAZ un motorlaiva.

Viņam bija arī sieva un divi bērni.