Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Ryanair atklāj patieso iemeslu, kāpēc aviosabiedrība iekasē maksu par "papildus" rokas bagāžu

© Pixabay.com

Pasaulē lielākās zemo cenu aviokompānijas Ryanair izpilddirektors Maikls O'Līrijs atklājis patieso iemeslu, kāpēc no pasažieriem tiek iekasēta maksa par papildus rokas bagāžu, raksta Mirror.

"Ar rokas bagāžu pastāv drošības problēma. Mēs neiekasējam maksu par rokas bagāžu, jo vēlamies jūsu naudu, bet mēs iekasējam naudu par rokas bagāžu, lai jūs ceļotu ar mazāku bagāžu," intervijā laikrakstam stāstīja O'Līrijs.

Viņš arī aicināja standartizēt rokas bagāžas izmērus visā Eiropā, sakot, ka A4E, kas pārstāv gandrīz divus desmitus Eiropas aviokompāniju, tostarp Air France-KLM, easyJet, Lufthansa, Ryanair, Aegean, TAP Air Portugal un Finnair, jau atbalstīja šādu soli.

"Visas A4E aviokompānijas Eiropā ir paziņojušas, ka sanāks kopā un izlems par rokas bagāžas izmēriem. Neviena lidosta nevar apstrādāt visas somas, ko cilvēki vēlas paņemt līdzi. Kādam jābūt somas izmēram vai svaram, reģistrējoties? Mums kā nozarei vajadzētu būt daudz skaidrākiem noteikumiem, un tas ir mulsinoši pasažieriem,” skaidroja O'Līrijs.

Šobrīd pasažieri Ryanair lidmašīnā bez maksas var ienest vienu nelielu somu vai mugursomu, kuras izmēri nepārsniedz 40x20x25 cm. Ja nepieciešama otra soma, vienalga, kāda izmēra un mērķa - sievietes rokassoma, soma ar portatīvo datoru vai beznodokļu preces maisiņā, pasažierim būs jāmaksā par papildus bagāžu.