Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Roma atzīta par nedrošāko pilsētu Eiropā

© Pixabay.com

Itālijas galvaspilsēta Roma, kas ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem pasaulē, 2023. gadā tika atzīta par Eiropas nedrošāko pilsētu, raksta unian.net.

Saskaņā ar ES 2023. gada ziņojumu par dzīves kvalitāti Eiropas pilsētās, tikai 38% aptaujāto piekrita, ka Romas ielās ir droši atrasties naktī. Otro vietu antireitingā ieņēma Grieķijas galvaspilsēta Atēnas (40%), bet trešo - Francijas ostas pilsēta Marseļa (43%).

Tajā pašā laikā Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena, Spānijas pilsēta Ovjedo un Slovēnijas galvaspilsēta Ļubļana tika atzītas par drošākajām Eiropā - tās visas ieguva 87% novērtējumu.

Pārskats liecina, ka vairāk cilvēku jūtas droši mazākās pilsētās - pilsētās, kurās iedzīvotāju skaits ir mazāks par 250 tūkstošiem cilvēku.

Sievietes pilsētā jūtas drošāk nekā vīrieši, savukātt iedzīvotāji vecumā no 55 gadiem un bezdarbnieki jūtas mazāk droši.

Arī izglītībai ir pozitīva ietekme uz priekšstatiem par drošību, jo 71% iedzīvotāju ar augstāko izglītību atzīst, ka naktī pilsētā jūtas droši, salīdzinot ar 67% iedzīvotāju, kuriem ir tikai pamatizglītība.