Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuviešu uzņēmēju tur aizdomās par 27 miljonu eiro piesavināšanos

© Pixabay

Eiropas Prokuratūra (EPPO) ir lūgusi Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušā infrastruktūras fonda partnera Šarūna Stepukoņa arestu saistībā ar aizdomām par 27 miljonu eiro piesavināšanos, piektdien paziņoja institūcija.

Kā informēja EPPO, pirmstiesas izmeklēšanā ir noskaidrots, ka Stepukonis "piesavinājās vismaz 27 miljonus eiro".

"EPPO ir iesniegusi prasību Viļņas pilsētas rajona tiesas pirmstiesas izmeklēšanas tiesnesim, lūdzot aizdomās turētā, kurš slēpjas no varasiestādēm, arestu," informēja Parīzē bāzētā institūcija. "Šodien tiesnesis aresta orderi apstiprināja," piebilsts EPPO piektdien izplatītajā paziņojumā.

Sākta Stepukoņa meklēšana.

Viens no četriem "BaltCap" vadošajiem partneriem Simons Gustainis piektdien apstiprināja, ka "BaltCap" nav izdevies sazināties ar Stepukoni un tiek uzskatīts, ka viņš kā brīvprātīgais ir devies karot uz Ukrainu.

Viņu tur aizdomās par piesavināto līdzekļu nospēlēšanu azartspēlēs.

EPPO pārņēma pirmstiesas izmeklēšanu saistībā ar aizdomām, ka iespējamie noziedzīgie nodarījumi ir kaitējuši Eiropas Savienības institūcijām.

Pirmstiesas izmeklēšanu veic Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienests.

Jau vēstīts, ka "BaltCap" ar tiesas starpniecību vēlas piedzīt 16,6 miljonus eiro no Stepukoņa, azartspēļu uzņēmuma "Olympic Casino Group Baltija" un tā Igaunijas akcionāra "OB Holding 1".

Gustainis paziņoja, ka Stepukonis azartspēlēs zaudējis miljoniem eiro no "BaltCap" infrastruktūras fonda pārvaldītiem uzņēmumiem piesavinātus līdzekļus, kas iegūti viltojot dokumentus un melojot. Gustainis apstiprināja, ka piesavināto līdzekļu apmērs varot pārsniegt 30 miljonus eiro.

Viļņas apgabaltiesa 10.decembrī arestējusi Stepukoņa aktīvus, tostarp azartspēļu uzņēmumos turētos aktīvus.

Lietuvas prokuratūra pagājušā gada novembrī sāka pirmstiesas izmeklēšanu par to, ka Stepukonis varētu būt piesavinājies līdzekļus. "BaltCap" tajā pašā mēnesī pavēstīja, ka ir atlaidis Stepukoni par nesaimniecisku rīcību, un vērsās tiesībaizsardzības iestādēs.

Baltijas valstu privātā kapitāla ieguldījumu fonds "BaltCap" kopš 1995.gada investējis vairāk nekā 100 dažādu nozaru uzņēmumos un piesaistījis kopējo kapitālu vairāk nekā 700 miljonu eiro apmērā. "BaltCap" ir pārstāvēts visās trijās Baltijas valstīs a