Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Jauna informācija par šķūnī pakārto vīrieti un viņa četrgadīgo meitu

© Pixabay.com

Otrdien kādā klusā Igaunijas pilsētiņā kaimiņš atrada 44 gadus vecu vīrieti un viņa četrus gadus veco meitu pakārtus šķūnī. Pēc sākotnējām ziņām, tēvs vispirms nogalinājis bērnu un pēc tam sevi, raksta postimees.ee.

Pēc pāris dienām notikuma vietā aina bija mierīga. Aiz mājas žoga stāvēja automašīna, pagalmā pastaigājās jauktas šķirnes suns Bella un ruds, ņaudošs kaķis Mikijs.

Kaimiņš, kurš šķūnī atklāja mirušo tēvu un meitu, trešdienas pēcpusdienā, runājot ar žurnālistiem, izplūda asarās. Pēc viņa teiktā, skats bijis tik biedējošs, ka šai nelaimīgajai mājai viņš vairs negribot iet tuvumā, taču saimnieka pamestie mājdzīvnieki ir jāpabaro, kamēr tiem sameklēs jaunas mājas.

Kaimiņš bija labās attiecībās ar vīrieti, kurš izdarīja pašnāvību. Jaunais vīrietis, kurš nesen bija pārdzīvojis šķiršanos, stāstīja par savām rūpēm, un kaimiņš, kā jau vecāks un pieredzējušāks cilvēks, viņu mierināja.

Sniedzot liecību, viņs aprakstīja divas papīra lapas, izklāstot, kā viņš atrada 44 gadus vecā vīrieša un viņa četrus gadus vecās meitas līķus, kā arī to, ko viņš zināja par mirušo.

Izrādās, ka pirms daudziem gadiem vīrietis, kurš, iespējams, izdarīja pašnāvību, bija nonācis Igaunijas drošības policijas redzeslokā. Proti, drošības policija sāka kriminālprocesu pret diviem vīriešiem, kuri sarīkoja trīs sprādzienus. Viens no viņiem, strādājot būvlaukumā Somijā, atrada desmit elektriskos detonatorus un nelikumīgi nogādāja tos Vīlandes apriņķī. 9. maijā draugi nāca klajā ar ideju sarīkot sprādzienus, izmantojot detonatorus.

Sprādzienos neviens nebija cietis, bet vainīgie saņēma divu gadu pārbaudes laiku.