Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Vieglatlētikas čempione izdara pašnāvību 21 gada vecumā

© Ekrānšāviņš no Instagram

Zviedru skrējēja Emīlija Brangefalta 21 gada vecumā izdarījusi pašnāvību, vēsta The Daily Mail. Talantīgā sportiste šovasar bija spiesta pārtraukt savu profesionālo karjeru pēc tam, kad viņai tika konstatēts ārkārtīgi augsts sirdsdarbības ātrums.

Savā pēdējā Instagram ierakstā 4. novembrī viņa sīki izklāstīja par grūtībām, ko piedzīvoja gan fiziski, gan garīgi pēc tam, kad bija spiesta atteikties no sporta.

"Es neko nevaru darīt, jo man ir augsts sirdsdarbības ātrums. Es vienkārši stāvu un mana sirds sitas 120-150 sitieni minūtē. Tagad sāpīgi pat tikai staigāt. Esmu bijusi slimnīcā un apmeklējusi ārstus vairāk nekā 20 reizes, taču katra pārbaude bija laba. Tomēr mans ķermenis ir liela stresa stāvoklī, lai gan pēdējos mēnešos esmu to tik ļoti lutinājusi," raksta sportiste.

Brangefalta pieļāva, ka pie vainas varētu būt piedalīšanās divās nopietnās sacensībās ar mazāk nekā mēneša starpību.

"Man ir ļoti skumji, jo skriešana un fiziskās aktivitātes man nozīmē ļoti daudz. Bet vienkārši dzīvot normālu dzīvi šobrīd ir grūti. Pagājušajā mēnesī es pavadīju vairāk stundu gultā nekā uz kājām. Varbūt kādu dienu es atgriezīšos. Vai arī es to nedarīšu. Ceru, ka mans ķermenis varēs atgūties no tā," piebilda sportiste.

Zviedrijas Vieglatlētikas federācija apstiprināja sportistes traģisko nāvi.