Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Franču kino ikonai šogad izvirzīta jau otrā apsūdzība par seksuālu uzmākšanos

© Depositphotos

Franču aktieris Žerārs Depardjē nule kā saskāries ar vēl vienu apsūdzību par seksuālu uzmākšanos. Šoreiz viņu apsūdz filmas dekoratore, kura apgalvo, ka viņš ir aptaustījis viņu filmēšanas laikā 2021. gadā.

Sūdzībā Parīzes prokuratūrai 53 gadus vecā dekoratore apgalvo, ka Depardjē viņu sagrāba un mīcīja viņas vidukli, vēderu un krūtis filmas “Les Volets verts” (“Zaļie slēģi”) filmēšanas laikā. Turklāt citiem cilvēkiem vajadzēja iejaukties, lai viņu apturētu, piebilst viņas advokāte.

Jaunākās apsūdzības izskan īsi pēc tam, kad franču aktrise Džūdita Godrēša aicināja Francijas filmu industriju "skatīties patiesībai acīs" par seksuālu uzmākšanos un fizisku vardarbību.

Godrēša, kura nesen apsūdzēja divus filmu režisorus izvarošanā un seksuālā vardarbībā viņas pusaudzes gados, nosodīja franču kino par tā klusēšanu saistībā ar pārkāpumiem šajā nozarē.

"Mēs varam nolemt, ka vīrieši, kas apsūdzēti izvarošanā, vairs nevalda (franču) kino," sacīja Godrēša klusajai publikai. "Neiemiesosim varones uz ekrāna tikai tāpēc, lai reālajā dzīvē viņām liktu slēpties mežā."

Depardjē ir apsūdzējušas vairāk nekā ducis sieviešu par uzmākšanos, aptaustīšanu vai seksuālu vardarbību. Depardjē ir noliedzis visus pārkāpumus. Atklātā vēstulē oktobrī viņš teica: "Es nekad, nekad neesmu vardarbīgi izturējies pret sievieti."

Depardjē Francijā ilgu laiku tika uzskatīts par nacionālo ikonu. Viņš ir bijis pasaules mēroga franču kino vēstnieks un izbaudījis starptautisku slavu ar vairākām lomām Holivudā.