Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā braucot aizdegas pasažieru autobuss: pēc ugunsgrēka pāri paliek tikai dzinējs

© Pixabay.com

Lietuvā, Šilales rajonā nodedzis maršruta autobuss, kas veda pasažierus. Autobusa šoferis, kurš guva apdegumus, atteicās doties uz slimnīcu, vēsta lrytas.lt.

Šilales ugunsdzēsības glābšanas dienests ziņojumu par ugunsgrēku saņēma pirmdien, 26. februāra rītā.

Ap 7:13 no rīta glābēji ieradušies nelielajā ciemā rajona nomalē, aptuveni 28 kilometrus uz austrumiem no Šilales. Ziņots, ka ciematā uz ielas dega transportlīdzeklis.

Kā pastāstīja Šilales ugunsdzēsības glābšanas dienesta priekšnieks Vaidots Keblas, autobuss aizdegās braukšanas laikā, neilgi pēc tam, kad tas izbrauca no pieturas.

“Autobusā tobrīd atradās divi pasažieri. Viņi ar šoferi sajutuši dūmu smaku un pēc autobusa apturēšanas sāka meklēt, no kurienes tas nāk. Drīz vien parādījās arī atklāta liesma. Sākumā cilvēki paši mēģināja dzēst, taču uguns izplatījās ļoti ātri,” stāstīja V. Kebla.

Ugunsgrēks tika likvidēts pēc vairāk nekā pusstundas - ap plkst. 7.49. Dega transportlīdzekļa iekšpuse, kur arī sākās ugunsgrēks, no karstuma izsprāda logi, dega citas viegli uzliesmojošas detaļas.

Viss, kas esot palicis no autobusa, ir dzinējs. Dzēšot uguni, autobusa vadītājs guvis apdegumus. Mediķi vīrieti apskatīja uz vietas, un viņš atteicās doties uz slimnīcu.

Pēc V. Kebla teiktā, ugunsgrēka cēlonis ir kļūme autobusa elektroinstalācijā.