Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Mileniāļi gatavojas kļūt par "bagātāko paaudzi vēsturē"

© Pixabay

Z paaudze, iespējams, līdz šim bieži ir attēloti kā vieglprātīgi tērētāji, kas izšķiež savus ienākumus, iegādājoties pārāk dārgu kafiju un maksājot par "meistarklasēm” tiešsaistē. Taču tagad secināts, ka viņi var kļūt par "bagātāko paaudzi vēsturē", liecina kāds pētījums.

No 1981. līdz 2000. gadam dzimušajiem nākamajos 20 dzīves gados gaidāmas "seismiskas pārmaiņas", pateicoties īpašumiem, ko uzkrājušas iepriekšējās paaudzes. Tā secināts nekustamā īpašuma aģenta Naita Franka pētījumā.

Lai gan bagātības sadalījums var mainīties starp pasaules reģioniem, starp paaudzēm notiek vēl lielāka maiņa. Pāreja izraisīs 90 miljardu dolāru aktīvu pārvietošanos starp paaudzēm tikai ASV vien, "padarot pārtikušos tūkstošgades cilvēkus par bagātāko paaudzi vēsturē", savā gada pārskatā sacīja Naits Frenks.

Pētījumā konstatēts, ka 75% Z paaudzes cilvēku uzskata, ka viņu bagātība nākotnē pieaugs, salīdzinot ar 53% no paaudzēm, kas dzimuši no 1946. līdz 1964. gadam un 56% no 1965. līdz 1980. gadam.

Kamēr mileniāļi gaida savus mantojumus, daudzi joprojām ir nomocīti no vairākiem ekonomiskiem satricinājumiem, kā, piemēram, 2008. gada krīze, "Brexit", pandēmija un karš Ukrainā.

Pieaugošo izmaksu dēļ viņi lielu daļu ienākumu ir iztērējuši par īri un saskārušies ar ievērojamām problēmām, lai atļautos savu mājokli vai iekrātu vērā ņemamu pensiju. Apstākļi ir veicinājuši priekšstatu, ka tūkstošgades iedzīvotāji, kuriem nav izdevies ietaupīt pietiekami, lai iegūtu īpašumu, ir iztērējuši naudu dārgām izklaidēm un avokado bulciņām.

Patiesībā viņu nākotnei piemīt finansiāls spēks, ko galvenokārt nosaka iepriekšējo paaudžu mantojums, tostarp īpašums.​