Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

ASV nosaka sankcijas krievu polittehnologiem

© pixabay.com

ASV Finanšu ministrija noteikusi sankcijas Krievijas organizācijām "Sociālās projektēšanas aģentūra" un "Struktūra", kā arī to vadītājiem, trešdien vēsta "Radio Brīvība".

Sankcijas cita starpā noteiktas polittehnologam, "Sociālās projektēšanas aģentūras" un "Struktūras" dibinātājam Iļjam Gambašidzem un "Struktūras" ģenerāldirektoram Nikolajam Tupikinam.

Sankcijām pakļautie nodarbojušies ar informācijas kampaņas koordinēšanu Latīņamerikā, kas bijusi vērsta uz atbalsta vājināšanu Ukrainai, uzskata Vašingtona.

Gambašidze un Tupikins, sākot ar 2022.gada rudeni, izvērsuši vairāk nekā 60 vietņu tīklu, ar kuru palīdzību izplatīta melīga informācija par Krievijas karu pret Ukrainu, kā informācija, kas diskreditē ASV un NATO politiku.

Latīņamerikā "Sociālās projektēšanas aģentūra" un "Struktūra" arī izveidojušas sadarbību ar medijiem un ietekmīgiem cilvēkiem, kas izmantoti, lai uzturētu Kremļa naratīvus.

Jau pērn Krievijas uzņēmumi bija nokļuvuši ASV Valsts departamenta redzeslokā.

Organizācija, kas atrodas Krievija, radījusi saturu un nosūtījusi to redakcijas grupai Latīņamerikā, kurā bijuši vietējie žurnālisti un viedokļu līderi.

Materiāli lokalizēti un tad publicēti vietējos medijos, lai izskatītos organiskāk, skaidro Valsts departaments.