Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

G7 līderi apspriedīs Irānas uzbrukumu Izraēlai

© depositphotos.com

G7 valstu līderi šodien videokonferencē apspriedīs Irānas uzbrukumu Izraēlai, paziņojusi G7 prezidējošā valsts Itālija.

"G7 prezidējošā valsts Itālija ir sasaukusi G7 līderus uz videokonferenci šodien pēcpusdienā," paziņoja Itālijas valdība. Itālijas premjerministres Džordžas Meloni nosodīja Irānas uzbrukumu un pauda bažas par reģiona destabilizāciju.

ASV prezidents Džo Baidens jau iepriekš pavēstīja, ka ierosinās G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai. Baidens sacīja, ka stingri nosoda Irānas uzbrukumu un runājis ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, kuram apliecinājis ASV atbalstu Izraēlai.

"Es sacīju viņam, ka Izraēla demonstrēja ievērojamu spēju aizsargāties un sakaut pat bezprecedenta uzbrukumus, tādējādi sūtot skaidru vēstījumu tās ienaidniekiem, ka viņi nevar efektīvi apdraudēt Izraēlas drošību," atklāja ASV prezidents.

G7 valstu grupā ietilpst ASV, Vācija, Francija, Lielbritānija, Itālija, Japāna un Kanāda.

"G7 nosūtīs vēstījumu Izraēlai, ka nepieciešama vislielākā piesardzība, lai nodrošinātu, ka situācija nepasliktināsies," raidorganizācijai "Rai3" sacīja Itālijas ārlietu ministrs Antonio Tajāni, piebilstot, Irānas pagājušās nakts uzbrukums var izraisīt bīstamu ķēdes reakciju.