Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Saldās dzīves beigas: bijušajai Putina sievai konfiscē villu Francijas Rivjērā 5,4 miljonu eiro vērtībā

© Pixabay.com

Krievijas prezidenta bijušajai sievai konfiscēta dārga villa, kas atrodas Francijas Rivjērā, ziņo franču izdevums Challenges.

Bijusī Krievijas prezidenta Ludmilas Putinas sieva palikusi bez franču villas "Reverie" (saukta arī par "Suzanne") pēc tam, kad Francijas varasiestādes konfiscējušas savrupmāju 5,4 miljonu eiro vērtībā, kas atrodas Azūra krastā.

Jau 2022. gada maijā villai uzmanību pievērsa ietekmīgā starptautiskā organizācija Transparency International, kas specializējas korupcijas apkarošanā. Tā aicināja Francijas varasiestādes pārbaudīt savrupmājas iegādes darījumu, lai noteiktu līdzekļu izcelsmes likumību. Revīzijā tika konstatēti pārkāpumi.

Lietu izskatīja Parīzes prokuratūra organizētās noziedzības apkarošanas jomā. Nodaļas darbinieki veica kratīšanas savrupmājā, un 2023. gada decembrī pēc tiesvedības rezultātiem Francijas tiesneši nolēma villu konfiscēt.

Īpašums reģistrēts uz uzņēmēja Artura Očeretnija vārda - viņš ir Putina bijušās sievais jaunais vīrs. Jāpiebilst, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, savrupmāja tika pamesta.

Villa atrodas Francijas kūrortpilsētā Angletā, un Putina bijusī sieva to iegādājās par 5,4 miljoniem eiro.