Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Māri Riekstiņu akreditē Latvijas vēstnieka amatam Krievijā

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Jūrmalas rezidencē jaunajam Latvijas vēstniekam Krievijā - Mārim Riekstiņam - pasniegs akreditācijas vēstules, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Tāpat akreditācijas vēstules tiks pasniegtas Latvijas vēstniecei Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) Astrai Kurmei, kura kopš 2013.gada nogales ieņēma Latvijas vēstnieces amatu Krievijā.

Riekstiņš iepriekš bijis arī Latvijas vēstnieks NATO, vadījis delegāciju iestāšanās sarunām ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO) un bijis Latvijas ārlietu ministrs. No 2006.gada marta līdz 2007.gada janvārim viņš bijis arī Latvijas vēstnieks Meksikā.

ĀM preses sekretārs Gints Jegermanis iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka Riekstiņš šim amatam izvēlēts savas pieredzes un kompetences dēļ.

"Domāju, ka nav jautājumu, kāpēc Latvijas vēstnieka amatam Krievijā tika izvēlēts tieši Riekstiņš. Krievija ir viena no Latvijas kaimiņvalstīm un darbs kaimiņvalstīs vienmēr prasa īpašu pieredzi un zināšanas. Šajā gadījumā jāņem vērā viņa plašais kontaktu tīkls, kas pa šiem gadiem, droši vien, ir izveidojies diezgan plašs un darbam Krievijā varētu būt īpaši nozīmīgs," uzsvēra ministrijas preses sekretārs.