Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_downwardPolitika

Krimināltiesa Salonikos Grieķijas robežsargam piespriedusi septiņu gadu un astoņu mēnešu nosacītu cietumsodu, jo viņš pērn jūnijā palīdzējis Sīrijas pilsoņiem nelegāli šķērsot robežu, izmantojot viltotu Igaunijas pasi, vēsta laikraksts "Postimees".
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Algas aploksnēs saņēmuši varētu būt saņēmuši ne vien partijas "Vienotības" biroja darbinieki, bet arī partijai pietuvinātas personas citos amatos, tostarp premjera birojā, trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" apgalvoja bijušais partijas biedrs un ilggadējais "Vienotības" biroja vadītājs Normunds Orleāns.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Pērn Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis (LZP) nopelnījis 52 325 eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2022.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonu deklarācija.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Ja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas notiktu rīt, tajās visvairāk balsu savāktu Nacionālā apvienība (NA), kuru pašlaik atbalsta 11,9% vēlētāju, liecina pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Tieslietu ministrija (TM) piedāvā tiesu ekspertīžu iestāžu reformu atlikt līdz 2027.gada beigām vai apturēt to vispār, jo atbildīgās ministrijas nespēj vienoties par risinājumiem, attiecīgi 2024.gadā neizdosies iekļauties termiņos un īstenot iepriekš plānotos uzdevumus, liecina TM sagatavotā prezentācija Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijas par budžeta deficīta samazināšanu ir izvērtējamas, bet nav obligātas, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem izteicās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, izceļot, ka Latvija patlaban nedrīkstot taupīt ne uz iekšējās, ne uz ārējās drošības rēķina.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
ASV militārais atbalsts palīdzēs Ukrainai, taču arī Eiropai šajā jomā ir daudz darāmā un tā nevar pieņemt par pašsaprotamu sadarbību ar ASV, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Divus gadus pēc asiņainā slepkavības mēģinājuma Mumbaijā, Indijā dzimušais britu-amerikāņu rakstnieks Salmans Rušdi intervijā BBC pastāstīja, kā pārdzīvojis uzbrukuma brīdi, kura rezultātā zaudējis aci. Par vīrieti, kurš viņam uzbrucis ar nazi un savu jauno grāmatu.
24.apr Portāls nra.lv
Ārlietu ministres Baibas Bražes padomniece stratēģiskās komunikācijas un publiskās diplomātijas jautājumos būs Signe Znotiņa-Znota, bet padomnieks drošības un sabiedrības noturētspējas jautājumos būs Tomass Pildegovičs, informē Ārlietu ministrija (ĀM).
24.apr Portāls nra.lv
Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu valdība ātrākajā gadījumā varētu skatīt jau nākamnedēļ, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Pašreizējā ministru prezidente Evika Siliņa (V) pērn deklarējusi ienākumus 110 141 eiro apmērā, liecina Valsts Ieņēmumu Dienesta (VID) publiskotā informācija. Salīdzinot ar 2022. gadā gūtajiem ienākumiem 51 765 eiro apmērā, Evikas Siliņas ienākumi 2023. gadā ir pieauguši vairāk nekā divas reizes.
24.apr Portāls nra.lv
Likums atļauj ministram izvēlēties aģentūras vadību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), runājot par ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (ZZS) lēmumu izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu bez rezultāta.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Raidījumā "Nra.lv sarunas" viesojas Saeimas deputāts Gunārs Kūtris.
24.apr Portāls nra.lv
ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.
24.apr Ziņu aģentūra LETA
Par atrašanos Ukrainā frontes līnijā, par svaigu elpu Ogres muzejā, par to, kāpēc jālej vīns svešiem cilvēkiem uz galvas, par to, kāpēc Ogrē uzcēla jaunu skolu, kamēr citas tiek likvidētas, par to, ko daudzi gaida no Nacionālās apvienības, par Suvalku koridoru kā lamatām un par daudz ko citu: TV intervijas turpinājums ciklā “Nra.lv sarunas” ar Ogres novada pašvaldības vadītāju Egilu Helmani (NA).
24.apr Elita Veidemane, Andra Ozola
ASV vairākās elitārās universitātēs vēršas plašumā protesti pret karu Gazas joslā un policija aizturējusi jau vairākus desmitus studentu.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs otrdien sacīja, ka Azerbaidžāna un Armēnija miera līguma noslēgšanai ir tuvāk nekā jebkad agrāk.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Igaunijas Ārlietu ministrija otrdien izsauca Irānas pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai pieprasītu atbrīvot Igaunijas valstspiederīgo, kas atradās uz 13. aprīlī Hormuza šaurumā sagrābtā kuģa.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas valdība otrdien atbalstīja Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotos grozījumus Militārā dienesta likumā, kas paredz iespēju krīzes situācijās pieņemt militārajā dienestā motivētus ārvalsts pilsoņus, tostarp no Ukrainas.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā plānots gājiens palestīniešu atbalstam, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi saistībā ar uzņēmuma "SOAAR" izstrādātās IT sistēmas, iespējams, nelikumīgu izmantošanu partijas "Vienotība" kongresos.
23.apr Ziņu aģentūra LETA
Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) vērsusies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietas ierosināšanu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājam Harijam Rokpelnim par "apzināti izplatītu klaji nepatiesu un aizskarošu informāciju" par partijas nostāju eiroatlantiskā kursa jautājumā.
23.apr Ziņu aģentūra LETA