Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_downwardEiropas Savienība

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV) domā par iespēju kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, taču gala lēmums vēl nav pieņemts, pirmdien preses konferencē pēc tikšanās ar savu partijas biedri, Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) atzīmēja politiķis.
11.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Komisijā (EK) tiek meklēti alternatīvi risinājumi, kādā veidā kara plosītajai Ukrainai sniegt finansiālu palīdzību ar 26 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu atbalstu bez Ungārijas, intervijā Latvijas Radio pastāstīja EK priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).
11.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas filmu festivāls Krievijā bija veids, kā popularizēt Eiropas vērtības un kultūru, Eiropas dzīvesveidu, domas un vārda brīvību, vēstulē Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem šādu viedokli pauž Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels.
7.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Izraēlas un palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kara dēļ Eiropas Savienībā (ES) ir paaugstināts teroraktu risks, otrdien brīdinājusi ES iekšlietu komisāre Ilva Jūhansone.
5.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Valdības partijas pauž atbalstu zemkopības ministra Armanda Krauzes (ZZS) centieniem Eiropas Savienības (ES) līmenī noteikt Krievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanu.
4.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienība (ES) varētu atbloķēt 10 miljardus eiro no Ungārijai paredzētajiem iesaldētajiem līdzekļiem, jo Budapešta ir spērusi soļus tiesu neatkarības stiprināšanai, ceturtdien paziņoja ES amatpersona.
1.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Pašlaik ir ļoti grūti prognozēt, vai Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksmē šī gada izskaņā pieņems lēmumu par sarunu sākšanu par Ukrainas iestāšanos ES, intervijā TV3 atzina Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (JV).
1.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Patērētāju organizācija vērsusies pret "Facebook" un "Instagram" pārvaldītāju "Meta", iesniedzot sūdzību Eiropas Savienības sadarbības tīklam patērētāju tiesību aizsardzības jomā, pauž Eiropas Patērētāju organizācijas biedrs Latvijā - Patērētāju interešu aizstāvības asociācija (PIAA).
30.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Viena no Polijā lielākajām bankām - "Pekao" - apsver darbības sākšanu Lietuvā, lai strādātu tikai ar korporatīvajiem klientiem, ziņu aģentūrai BNS apstiprinājuši četri avoti, kas vēlējās palikt anonīmi.
24.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprināja 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai valsts atveseļošanas un noturības plāna ietvaros, taču šis lēmums jau izraisījis kritiku un neizpratni.
24.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlamenta (EP) konservatīvo un nacionālkonservatīvo un liberāļu frakcijas apsūdzējušas zaļos, sociālistus un galēji kreisos dubultstandartos attiecībā uz likuma varas ievērošanu, jo tie nav nosodījuši Spānijas premjerministru Pedro Sančesu par pretrunīgi vērtētajiem politiskajiem darījumiem ar separātistu partijām.
23.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālā banka (ECB) brīdinājusi, ka noteiks naudassodus 20 bankām, ja tās nespēs novērst trūkumus klimata izmaiņu risku pārvaldībā, trešdien vēstī ziņu aģentūra "Bloomberg".
22.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlamenta (EP) deputāti otrdien, 21.novembrī, iztaujās Eiropas Komisiju (EK) par to, kā Eiropas Savienība (ES) pilda savas saistības piegādāt Ukrainai vienu miljonu artilērijas munīcijas lādiņu, informē EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.
19.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas valdība patlaban neapsver iespēju slēgt vēl citus robežkontroles punktus ar Baltkrieviju, ceturtdien paziņoja premjerministre Ingrīda Šimonīte.
16.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Trešdien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis ievēlēts par Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas "Eurochambres" prezidenta Vladimira Dlouhija vietnieku, aģentūrai LETA pauda LTRK.
15.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Komisija (EK) šodien sniegusi pozitīvu novērtējumu pārskatītajam Latvijas atveseļošanas un noturības plānam (RRF), kam pievienota "REPowerEU" nodaļa - tagad šī plāna apjoms dotāciju veidā ir 1,97 miljardi eiro, un tas aptver 25 reformas un 63 investīcijas, informē EK.
15.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienība (ES) gatavojas trešdien ierosināt jaunas sankcijas pret Krieviju saistībā ar karu Ukrainā, tai skaitā aizliegumu Maskavai eksportēt dimantus, pirmdien paziņojis ES augstākais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels.
13.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienības (ES) filmu festivāla rīkošana agresorvalstī Krievijā ir nožēlojama un nepieļaujama, pārliecināta Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (JV).
13.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Absolūtais vairākums vāciešu jeb 87% atbalsta dalību Eiropas Savienībā (ES), liecina ceturtdien publicētie aptaujas rezultāti.
12.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Tuvojoties Latvijas dalības Eiropas Savienībā divdesmitgadei, nepieciešams stiprināt iedzīvotāju piederības izjūtu brīvu, neatkarīgu un demokrātisku valstu saimei, kopsēdē uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas un Saeimas Ārlietu komisijas deputāti.
11.nov 2023 Portāls nra.lv
Eiropas Komisija (EK) ceturtdien paziņojusi par izmeklēšanu pret sociālo mediju uzņēmumiem "YouTube" un "TikTok", lai noskaidrotu, kādus pasākumus šīs platformas veic nepilngadīgo lietotāju drošības garantēšanai.
9.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Komisija (EK) pieprasījusi no Spānijas valdības detalizētu informāciju par ierosināto likumu, kas paredz apžēlot Katalonijas separātistus, vēsta Francijas ziņu aģentūra AFP.
9.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA