Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Saistībā ar Mančestras teroraktu aizturēti vēl trīs cilvēki

© SCANPIX

Lielbritānijas policija trešdien aizturējusi trīs cilvēkus saistībā ar Mančestras teroraktu, kurā tika nogalināti 22 cilvēki, un līdz ar to pavisam kopumā aizturēti četri cilvēki.

"Saistībā izmeklēšanu par pirmdienas nakts šausminošo uzbrukumu Mančestras arēnā aizturēti trīs vīrieši, policija izpildot orderus Mančestras dienvidos," teikts policijas paziņojumā.

Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus.

Mančestrā sprādzienu sarīkojušas 22 gadus vecais terorists pašnāvnieks Salmans Abedi bija zināms drošības dienestiem un, iespējams, nerīkojās viens, trešdien pavēstīja Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada.

"Šķiet iespējams, ka viņš to nedarīja viens pats, tāpēc izlūkdienesti un policija seko saviem pavedieniem, lai būtu droši, ka iegūst visu informāciju, (..) kas viņiem vajadzīga mūsu drošības garantēšanai," intervijā radiostacijai BBC pavēstīja Rada. "Tas bija postošs gadījums, tas bija daudz sarežģītāks par dažiem no uzbrukumiem, kurus mēs esam pieredzējuši agrāk."

SCANPIX

Atbildot uz jautājumu, vai Abedi bija zināms izlūkdienestiem, Rada pavēstīja: "Drošības dienesti zina daudz cilvēku, tas nenozīmē, ka viņiem jāaiztur ikviens, ko viņi zina, taču šo viņi zināja iepriekš un es esmu pārliecināta, ka šīs izmeklēšanas beigās mēs varēsim noskaidrot vairāk."

Tikmēr Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons paziņojis, ka Abedi, iespējams, bijis Sīrijā.

Pēc viņa teiktā, Lielbritānijas izlūkdienesti informējuši savus franču kolēģus, ka Abedi "uzaudzis Lielbritānijā un tad pēkšņi pēc brauciena uz Lībiju un tad iespējams Sīriju kļuvis radikāls un izlēmis sarīkot šo uzbrukumu".

Kā pavēstīja Kolons, ir iespējams, ka Abedi saņēmis palīdzību no citiem cilvēkiem, "jebkurā gadījumā, saite ar "Islāma valsti" ir pierādīta".

Kā iepriekš telekanālam "NBC News" pavēstīja ASV izlūkdienestu amatpersona, kurai zināma izmeklēšanas gaita, Abedi bijis saistīts ar teroristu grupējumu "Al Qaeda" un viņš izgājis terorista apmācību ārzemēs.

Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".