Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

Sirmgalve nonākusi gaužām neapskaužamā situācijā

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Nidijas kundze ir izmisumā, jo jau kopš pagājušā gada decembra pati sev nespēj izmērīt asinsspiedienu. Asinsspiediena mērāmais aparāts tieši tad tika nodots garantijas remontā un līdz pat šai dienai nav atdots atpakaļ, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Decembrī Nidija asinsspiediena mērītāju aiznesusi uz garantijas remontu pirmo reizi. "Viņi man zvana un saka, ka viss ir kārtībā un aparāts ir salabots. Es viņu atnesu mājā, slēdzu iekšā, bet viņš nestrādā," stāsta sašutusī Nidija. Tā kā šis aparāts nav darbojies, tad sieviete to uzreiz nesusi atpakaļ uz aptieku, lai salabo vēlreiz. Tas it kā tika izdarīts, tomēr ierīce atkal nedarbojās. Tas tika konstatēts tur pat aptiekā, tāpēc aparāts tika atstāts tur. Tagad jau kopš aprīļa Nidijas kundze savu asinsspiediena mērītāju, par kuru samaksāja aptuveni 50 eiro, nav redzējusi.

Raidījums "Bez Tabu" vēsta, ja asinsspiedienu mēra, esot pie daktera, bieži vien rādījums ir neprecīzs, jo pacienti ir uztraukušies un spiediens kāpj. Lai noteiktu reālo asinsspiedienu, vislabāk būtu veikt regulārus mērījumus mājas apstākļos.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Medicīnas preces uzrauga Veselības inspekcija un tās pārstāve iesaka vērsties pie pārdevēja ar rakstisku iesniegumu. Ja garantijas periodā nepilnības precei rodas atkārtoti, pircējs var lūgt to samainīt vai pieprasīt atpakaļ naudu. Brīdī kad raidījuma "Bez Tabu" žurnālisti sazinās ar aptiekas vadītāju, viņa norāda, ka Nidijas kundze var jebkurā brīdī ierasties aptiekā un saņemt jaunu aparātu. Tas arī tiek darīts un nu Nidijas kundze atkal var pastiprināti sekot līdzi savai veselībai.