Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

"Rīgas Salātlapiņa", jeb meitene ar divus metrus gariem matiem

© Instagram.com/ aliia_more

28 gadus vecā rīdzieniete Aija Nasirova ir skaistu, vairāk nekā divus metrus garu matu īpašniece. Kaut gan ar saviem matiem viņa neapietas tāpat, kā viņas animācijas prototips, viņa ir spējīga sasiet savu divmetrīgo matu kodaļu sasiet ļoti īsās pīnēs un ir pārliecināta, ka šāds matu garums ir ne tikai skaists, bet arī praktisks! Alija Rīgas pilsētas pašvaldības portālam Riga.lv pastāstīja par to, kā pārcēlusies uz Rīgu, kā kļuvusi par rietumu sociālo mediju zvaigzni un ar ko “Rīgas Salātlapiņa” nodarbojas pašlaik.

Īsu matu man nav bijis nekad, ja neskaita piedzimšanu. Kad es devos pirmajā klasē, mana bize jau sniedzās zem jostasvietas. No agras bērnības es ar apbrīnu skatījos uz vecākās māsas garajiem matiem, uz multfilmu varonēm ar skaistiem un krāšņiem matiem, un es sapņoju, ka arī man kādreiz tādi būs. Kad biju maza, man ļoti patika rūpēties par matiem, vienmēr lūdzu, lai mamma man uzpin bizi. Bērnību es pavadīju saulainajā Krimā, un, kamēr bērni pagalmā nobrāza ceļus, spēlējot bumbu, es sēdēju maliņā un nodarbojos ar mierīgākām un drošākām lietām: lasīju, zīmēju, tas ir, sarežģītais vecums, kuram līdzi nāca grebenes un rokentrols - tas neattiecas uz mani.

Man nekad nav nācis atteikties no garajiem matiem, jo es nekad neesmu redzējusi un vēl aizvien neredzu iemeslu tos nogriezt.

Matus es audzēju jau vairāk nekā 20 gadus, periodiski tikai apgriežot galus, un katrā savas dzīves periodā es esmu jutusies pilnīgi komfortabli ar tādu matu garumu, kāds tas ir pašlaik. Arī tagad, kad manas bizes garums ir sasniedzis 2 metrus un 30 centimetrus, esmu pilnīgā harmonijā ar sevi! Man šie mati nesagādā nekādas rūpes.

Apkārtējie domā, ka, ja mati ir garāki par diviem metriem, tad rūpes par tiem prasa milzīgus spēkus. Tā nebūt nav! Matus mazgāju reizi nedēļā, jo lielākoties mati ir savilkti mezglā vai sapīti bizē, tāpēc tie nekļūst netīri tik bieži, kā tas ir ar īsiem matiem. Fēnu neizmantoju jau vairāk nekā desmit gadus: pirmkārt, ar to ir neērti žāvēt garus matus. Otrkārt: fēns ātri sadeg. Tāpēc reizi nedēļā visu dienu palieku mājās: mazgāju matus un ļauju matiem izžūt patstāvīgi - tam nepieciešama tieši viena diennakts.

Nekādus līdzekļus, lai veicinātu matu augšanu, es neizmantoju, tikai vienu šampūna un kondicioniera pudeli mēnesī. Reiz kāds žurnālists bez manas piekrišanas uzrakstīja, ka es, redziet, izmantojot dažādas sīpolu maskas un tautas līdzekļus, lai panāktu “matu mirdzumu un skaistumu”. Tā nebūt nav, neko tamlīdzīgu es neizmantoju.

Uz ielas es dodos ar matiem, kas sasieti mezglā, tāpēc pat ne visi mani paziņas neiedomātos, ka man ir tik gari mati.

Bet tie, kuri zina, bieži sauc mani pasaku varoņu vārdos: Daiļā Varvara ar garo bizi, bet visbiežāk ir Salātlapiņa (smaida). Es pret šādiem salīdzinājumiem attiecos ar smaidu - tas ir uzjautrinoši. Katrs pats izlemj, ko un kā viņam saukt, bet es savukārt nesaistu sevi ar pasaku vai multfilmu varonēm.

Uz Rīgu no Ukrainas es pārcēlos kopā ar vīru, kuram šeit tika piedāvāta ļoti laba darba iespēja.Latvijas galvaspilsēta, salīdzinājumā ar Kijevu, kur es dzīvoju ilgu laiku, ir ļoti mājīga un skaista! Cilvēki šeit ir atsaucīgi un nevienaldzīgi. Rīgā es ar mierīgu sirdi pārvietojos pa ielām arī naktīs, nebaidoties, ka kaut kur aiz stūra mani “aptīrīs”, jo Kijevā tā ir ierasta lieta. Un vēl šeit ir ļoti samērīgs dzīves ritms, esmu sākusi mazāk steigties un sākusi vairāk pievērsties savai mākslai - gleznām un ilustrācijām.

Ja mani mati man sagādās neērtības, tad es kaut ko darīšu lietas labā, bet pagaidām mani un manu vīru viss apmierina. Dzīve pakāpeniski mainās, pašlaik es ar pārliecību varu teikt, ka nekad nepiekristu īsajam griezumam, bet, kas to lai zina, kas notiks nākotnē. Meitenei jābūt sievišķības, gudrības un taisnīguma etalonam.

Interesanti fakti par Rīgas Salātlapiņu:

- matus audzē jau vairāk nekā 20 gadus;
- mazgā matus reizi nedēļā;
- viņas mati žūst tieši vienu diennakti;
- lai sapītu bizi, ir nepieciešamas apmēram 40 minūtes;
- bize aizņem trešdaļu gultas.