Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Sevastova revanšējas Garsijai un otro reizi sasniedz finālu Maljorkā

© Porsche Tennis Grand Prix

2.lapa

2. sets sākās ar Garsijas dubultkļūdu, Francijas tenisistei pēc tam divi neprecīzi uzbrukumi ar "forehand", bet vēl vienu punktu pirmajā geimā Sevastova ieguva ar "backhand" sitienu pa līniju pretuzbrukumā. Iegūtais breiks pārliecinoši nostiprināts, esot vadībā ar setu un 2:0. Sevastova tobrīd Garsiju jau bija paspējusi iedzīt izmisumā un nolemtībā.

Anastasija arvien spēlēja dzelžainu aizsardzību, kas no iepriekšējā setā demonstrētā tenisa atšķīrās ar asāku spēli. Sevastova iztika bez savas ierastās dažādības ar daudz "slaisiem" un arī saīsinātos sitienus šodien izmantoja reti. Teicami darbojās taktika ar bumbiņas raidīšanu dziļumā, un Garsija tādā tenisā nespēja rast problēmas risinājumu. Sevastova otro breiku šajā setā ieguva piektajā geimā, kurā Garsijai neizdevās uzvarēt, esot vadībā ar 40:15. Sevastova otrajā setā savas serves geimos darbojās ļoti pārliecinoši, zaudējot tikai četras izspēles, no tām divas bija ar dubultkļūdām.

Sevastova pirms gada ar Garsiju sacentās finālā, kur Francijas sportistei piekāpās ar rezultātu 3:6, 4:6. Revanša gūšana šoreiz pusfinālā, kas nozīmē vēl vienu finālu karstajā Spānijā, Sevastovai dod 180 punktus un 17 258 eiro prēmiju. Sevastovai svētdien būs karjeras ceturtais fināls (bilance: 1-2). Savu vienīgo titulu viņa izcīnīja 2010. gadā māla seguma turnīrā Eštorilā.

Sevastova rīt plkst. 18:00 finālā sacentīsies ar pusotru gadu vecāko Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu, kura pirmajā pusfinālā ar 6:1, 6:1 sagrāva amerikāņu tīni Sisi Bellisu. Sevastovai pret Gērgesu ir 1-3 bilance, vienīgo uzvaru gūstot abu pirmajā tikšanās reizē 2007. gadā.

Anastasija pirms rītdienas fināla ar Gērgesu tiksies šovakar, kad abas sacentīsies dubultspēļu pusfinālā. Sevastova spēlēs kopā ar serbieti Jeļenu Jankoviču, bet Gērgesas pāriniece šonedēļ ir Šveices tenisiste Ksenija Knolla.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā