Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ostapenko un Sevastovai vakarā "Rogers Cup" sākums

© USA TODAY Network/Sipa USA/ SCANPIX

Toronto notiekošo "Rogers Cup", kas ir "Premier 5" sērijas turnīrs, šovakar sāks abas Latvijas spēcīgākās tenisistes. Aļonai Ostapenko spēle plkst. 20:00, bet Anastasija Sevastova startēs aptuveni stundu vēlāk.

Ostapenko Kanādā ieradās pēc labas atpūtas, jo nav spēlējusi kopš 11. jūlija, kad Vimbldonas ceturtdaļfinālā zaudēja Venusai Viljamsai. Aļona šobrīd jau ir sasniegusi elites spēlētāju līmeni turnīru izvēlē un noslogotībā, jo vairs neaizraujas ar spēlēšanu nenozīmīgos "International" sērijas turnīros, kur ieguvumi gan ranga punktu, gan naudas prēmiju ziņā ir niecīgi, salīdzinot ar "Grand Slam" un "Premier" sacensībām. Šonedēļ Kanādā notiekošā turnīra čempione saņems 900 ranga punktus un pusmiljonu dolāru vērtu čeku.

Kanādas lielākais turnīrs nepāra gados notiekot Toronto, bet pāra gados tenisistes spēlē Monreālā. Ostapenko līdz šim Toronto vēl nav spēlējusi, bet savā vienīgajā uzstāšanās reizē Monreālā pērn 1. kārtā izsēja seta un divu breiku pārsvaru zaudējumā Monikai Nikulesku - 6:3, 5:7, 1:6.

SCANPIX

Ostapenko pirmā pretiniece Toronto turnīrā jau nospēlējusi divus mačus, jo Ļepčenko bija jāspēlē kvalifikācijā - pamatturnīrā ārpus Top 50 esošas tenisistes netika. Ļepčenko pirmajā mačā ar 6:3, 6:3 pieveica Ostapenko šīs nedēļas dubultspēļu pārinieci Gabrielu Dabrovski, bet otrajā cīņā ar 7:5, 6:0 uzvarēja Vimbldonas pusfinālisti Magdalēnu Ribarikovu. Slovākijas tenisiste pie 5:4 servēja par uzvaru 1. setā, turpinājumā vairs neuzvarot nevienā geimā.

Uzbekistānā dzimusī, bet ASV pārstāvošā Ļepčenko Toronto pamatturnīrā spēlēs ceturto reizi, pirmajos trīs turnīros sakrājot tikai vienu uzvaru, kas gūta 2013. gadā, arī toreiz šeit pieveicot Ribarikovu.

Ostapenko pirmoreiz tiksies ar Ļepčenko, kurai nav tāda līmeņa tenisa, lai varētu dominēt mačā pret Latvijas pirmo raketi vai viņai radīt lielu diskomfortu. Ļepčenko pārsvarā darbojas uzbrukuma tenisā, taču spēka spēlē Ostapenko būs pārsvars, turklāt Varvara spēlē bez lielas dažādības, kas Aļonai nozīmē gaidīt samērā vienkāršu maču ritma ziņā.

Ļepčenko zaudējusi pēdējos piecus mačus pret Top 20 tenisistēm, pret kurām viņai šogad ir 0-4 bilance. Varvara pēdējo Top 20 uzvaru guva pērn "US Open", kur pieveica Timeju Bačinskī. Tikmēr Ostapenko ārpus Top 60 esošām spēlētājām nav zaudējusi kopš marta, kad Maiami piekāpās Medisonas Brengles (#86) aizsardzības tenisam. Aļonai pēdējos 14 mačos ir 12-2 bilance, šajā posmā zaudējot tikai elites spēlētājām Viljamsai un Johannai Kontai.

Ostapenko pirmdien būs divas spēles. Vispirms vienspēļu turnīra sākums, kad ne agrāk par 20:00 galvenajā kortā jātiekas ar Ļepčenko. Pirms tam no 18:00 jāizspēlē Kristinas Mladenovičas un Barboras Stricovas mačs. Vēlāk - neilgi pēc pusnakts - Aļonai kopā ar Kanādas tenisisti Dabrovski dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačs pret Japānas komandu Eri Hozumi/Miju Kato.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā