Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

Ostapenko un Sevastovai vakarā "Rogers Cup" sākums

© USA TODAY Network/Sipa USA/ SCANPIX

2.lapa

Anastasija Sevastova (#16) - Lorena Deivisa (#34)

Sevastova Toronto spēlēs tikai otro reizi. Debijā 2011. gadā viņa finišēja bez uzvarām, kad kvalifikācijā ar 1:6, 6:7(5) zaudēja Kazahstānas tenisistei Gaļinai Voskobojevai. Tā Sevastovai ir vienīgā "Rogers Cup" pieredze, jo Monreālā viņa nav spēlējusi.

Viņas pirmā pretiniece Deivisa Toronto startēs trešo reizi. 2013. gadā pēc kvalifikācijas iziešanas apspēlēta Svetlana Kuzņecova, pēc tam zaudējot Marionai Bartoli, savukārt pirms diviem gadiem Deivisa apstājās jau kvalifikācijā.

EPA/ SCANPIX

Sevastova ar 23 gadus veco Deivisu ir divreiz tikusies, uzvaras dalot uz pusēm. Sevastova 2012. gada decembrī ar 6:2, 7:6(2) bija pārāka Oklendas WTA kvalifikācijā. Arī otrais mačs notika uz "hard" seguma, un Deivisa šogad martā ar 7:5, 6:3 guva revanšu Indianvelsā. Toreiz bija ļoti neglīta spēle, jo abām tenisistēm milzīgas problēmas ar serves sargāšanu. Mačā bija 15 breiki (Deivisai 9-6 pārsvars) un 29 breikbumbas. Sevastova tikai divreiz uzvarēja savas serves geimos.

Abas tenisistes uzvaras krāj, pateicoties aizsardzībai, taču spēlē dažādu tenisu. Sevastovas spēle balstīta uz lielu dažādību un ritma nedošanu pretiniecēm, cenšoties viņas ievilināt "kļūdu jūrā". Tikmēr Deivisa neizceļas ar tik lielu dažādību, toties ir ļoti ātra un labprāt iesaistās garās izspēlēs. Ļoti jaudīga uzbrukums trūkums tiek kompensēts ar izveicību, kas viņai ļauj aizsniegties līdz ļoti "sarežģītām bumbiņām".

Janvārī Oklendā pirmo WTA titulu izcīnījusī Deivisa kopš maija vidus spēlē slikti, uzvarot tikai piecās no pēdējām 14 spēlēm. Deivisai šobrīd ir trīs zaudējumu sērija. Pēdējā neveiksme ciesta pagājušajā nedēļā Vašingtonā, kur viņa ar 5:7, 3:6 zaudēja spēcīgi sitošajai baltkrievu tīnei Arinai Sabaļenkai (19).

Sevastovas un Deivisas mačs būs trešais pēc nozīmes trešajā kortā, tādējādi Anastasija varētu startēt ap plkst. 21:00. Tiesa, kā jau ierasts, dažādu iemeslu dēļ mačs var sākties pat agrāk vai arī krietni vēlāk. Sevastovai šodien tikai vienspēle, bet dubultspēle būs rīt, kad viņa kopā ar Horvāti