Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports

Gulbim un Sevastovai vakarā pirmās cīņas Ņujorkā

© EPA/ SCANPIX

3.lapa

Sevastova pērn Ņujorkā nospēlēja ne vien karjeras labāko "US Open" turnīru, bet arī sasniedza savu labāko rezultātu visos "Grand Slam" turnīros, tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Anastasija svinēja lielas uzvaras pār Garbinji Mugurusu un Johannu Kontu, ceturtdaļfinālā bez variantiem kapitulējot Karolīnai Vozņacki. Toreiz jau pašā mača sākumā gūts potītes savainojums sagrāva jau tā niecīgās izredzes. Sevastova Vozņacki nespēj uzvarēt arī tad, kad spēlē bez savainojumiem. Iepriekš viņai šis turnīrs nebija veiksmīgs, pamatturnīros sakrājot tika divas uzvaras un ne reizi netiekot tālāk par 2. kārtu.

AFP/ SCANPIX

Top 20 spēlētājas statuss garantē atvieglojumus turnīra ievadā, jo Sevastova ir starp izsētajām tenisistēm, turklāt, pateicoties Serēnas Viljamsas nespēlēšanai, Ņujorkā pirmoreiz "Grand Slam" karjerā ieguvusi numuru pirmajā sešpadsmitniekā (Anastasijai 16. numurs), kas nozīmē pirmos trīs mačus pret rangā zemāk esošām pretiniecēm.

Sevastovai šoreiz ir labi nosacījumi, lai tiktu vismaz līdz 4. kārtai, kur viņai pretī stātos Simona Halepa, pret kuru viņai ir tāds pats bēdu stāsts kā pret Vozņacki, proti, četri zaudējumi pēc kārtas. Uzreiz jāuzsver, ka Halepai turnīrs var beigties jau 1. kārtā, jo rumānietei ielozēja Mariju Šarapovu, kuru viņa nekad nav uzvarējusi.

Ja Sevastova pārvarēs 1. kārtas barjeru un nākamajās divās cīņās (pieņemot, ka tādas būs) iegūs savu maču favorītes, tad Sevastovai 2. kārtā var sanākt tikšanās ar Irinu-Kamēliju Begu, bet 3. kārtā ar Šuaju Pungu - tenisistēm, kuras Anastasija šogad jau divreiz uzvarējusi. Protams, tā ir tikai teorija, jo nestabilajā dāmu tenisā droši prognozēt tādu notikumu attīstību nevar. Sevastovai nav garantēta uzvara 1. kārtā, nākamajā mačā Begu vietā var trāpīties Katerina Kozlova, ar kuras aizsardzības apspēlēšanu Sevastovai var būt lielas grūtības (vienreiz tas jau ir noticis, viņai zaudējot ar 2:6, 3:6) utt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā