Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

Gulbim un Sevastovai vakarā pirmās cīņas Ņujorkā

© EPA/ SCANPIX

2.lapa

Gulbis pirmajā mačā tiksies ar 27 gadus veco Itālijas tenisistu Alesandro Džanesi (ATP 91.), kurš tikai pirms diviem mēnešiem debitēja ranga pirmajā simtniekā un jūlijā sasniedza savu rekordu, tiekot līdz 84. vietai. Tas notika pēc Umagas ATP turnīra pusfināla sasniegšanas, kas Džanesi ir karjeras labākais ATP turnīru rezultāts.

Itālijas tenisists ATP līmenī uzvarējis tikai 10 mačos, astoņas no 10 uzvarām sakrājot uz māla seguma, bet uz "hard" viņam ir tikai divas uzvaras. Pirmā gūta pērn "US Open" pret 128. numuru Denisu Kudlu ar spilgtu rezultātu 0:6, 6:4, 6:1, 1:6, 6:0, bet otrā šogad Deivisa kausā neko neizšķirošā piektajā spēlē pret beļģi Jorisu De Lori (#199) - 6:4, 7:6(9).

Džanesi galvenā spēlēšanas vieta ir "Challenger" tūre, kur viņam šogad 12-9 bilance, bet karjeras laikā 112-110 bilance ar vienu titulu un sešiem zaudētiem fināliem. No karjeras septiņiem fināliem seši bijuši māla turnīros, kur viņa 95-93 (11-8 šogad) bilance un arī vienīgais tituls, pērn uzvarot Ščecinā.

Džanesi šonedēļ tikai otro reizi spēlēs "Grand Slam" pamatturnīrā, kamēr Gulbim būs 39. Itālijas tenisists abus "Grand Slam" mačus nospēlējis tieši Ņujorkā, kur pērn pēc jau minētās uzvaras pār Kudlu 2. kārtā ar 1:6, 6:7(4), 5:7 zaudēja nākamajam čempionam Stenam Vavrinkam. Džanesi toreiz vēl trīs uzvaras sakrāja kvalifikācijā, kur viņam sākotnēji bija plānots spēlēt arī šogad, taču daudzie atteikumi (kopumā bija astoņi) ļāva no tās izvairīties.

Pagājušā gada mačs Ņujorkā pret Vavrinku Alesandro bija pirmā tikšanās ar Top 10 spēlētāju. Otrā cīņa notika šogad janvārī Dohā pret Tomāšu Berdihu, kuram zaudēts ar 6:7(1), 2:6. Džanesi vēl ne reizi nav uzveicis Top 50 tenisistus, viņa karjeras lielākā uzvara ir 53. numura Alberta Montanjesa uzvarēšana pirms sešiem gadiem Bukarestē. Džanesi uz "hard" seguma nav nevienas Top 100 uzvaras! Tas attiecas ne tikai uz ATP līmeni, bet arī "Challenger" sacensībām.

Ja Gulbis šodien spēs apliecināt favorīta statusu, viņš nodrošinās 2. kārtas maču savā 29. dzimšanas dienā (trešdien). Šī pāra uzvarētājs nākamajā cīņā, visticamāk, sacentīsies ar DĀR labāko spēlētāju Kevinu Andersonu, kuram jāizvairās no sensācijas mačā pret sestā simta spēlētāju Huanu Krusu Aragoni, kurš izgāja kvalifikāciju un pirmoreiz spēlēs ne tikai "Grand Slam" pamatturnīrā, bet jebkāda līmeņa ATP turnīrā.

Gulbja un Džanesi duelis būs otrais kortā Nr.8, kur vispirms no plkst. 18:00 jāizspēlē Arinas Rodionovas un Ričelas Hogenkampas mačs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā