Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Pēc trim braucieniem Ķibermanis/Miknis atkāpjas uz desmito vietu

© Scanpicx

Pēc trešā brauciena Pekinas olimpisko spēļu divnieku sacensībās Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis ieņem desmito vietu, Emīls Cipulis un Edgars Nemme ir 17.vietā, kamēr līderpozīcijas saglabā Vācijas ekipāžas.

Ceturtais un noslēdzošais brauciens notiks otrdien plkst.15.50 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).
Pirms noslēdzošā brauciena pirmā ir Vācijas ekipāža Frančesko Frīdrihs/Torstens Margis, kuru laiks trīs braucienu summā ir divas minūtes un 57,37 sekundes. Aiz viņiem ir tautieši Johaness Lohners ar stūmēju Floriānu Baueru, kuri atpaliek 0,48 sekundes.
Tikmēr trešajā vietā ir vēl viena Vācijas ekipāža Kristofs Hafers/Matiass Zommers, kuri no līderiem atpaliek 1,51 sekundi. Savukārt Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) pilots Rostislavs Gaitjukevičs ar stūmēju Alekseju Ļaptevu, kuri pēc diviem braucieniem bija trešie, veica nesekmīgu braucienu summā noslīdot uz septīto pozīciju.

Trešajā braucienā Ķibermanis/Miknis sasniedza otru ātrāko laiku startā, taču trases augšdaļā pieļāva kļūdu, kā rezultātā sasniedza desmito labāko rezultātu un zaudēja vienu pozīciju summā, sev priekšā palaižot Kanādas pilota Džastina Kripsa divnieku. No līdera Ķibermaņa/Mikņa divnieks atpaliek 2,04 sekundes.

Savukārt Cipulis/Nemme trešajā braucienā sasniedza 16.labāko rezultātu, bet summā nosargāja 17.pozīciju, no līderiem atpaliekot 3,07 sekundes.

Bobsleja četrinieku sacensības notiks divās pēdējās olimpisko spēļu dienās.

Ķibermanis, kuram tās ir jau trešās spēles, 2014.gadā Sočos divniekos ierindojās 16.vietā, bet pēc četriem gadiem Dienvidkorejā kopā ar Mikni - devītajā vietā.

Karjeru šosezon beidzot olimpiskajam čempionam Oskaram Melbārdim, Ķibermanis ir kļuvis par Latvijas izlases vadošo pilotu.

Šosezon viņš veiksmīgāk ir braucis četriniekos. Divniekos viņš vienīgo reizi kāpa uz goda pjedestāla otrajā Siguldas posmā, izcīnot trešo vietu, bet pēdējā posmā Sanktmoricā ieguva piekto vietu, Eiropas čempionāta vērtējumā paliekot uzreiz aiz medaļniekiem.

Pasaules kausa (PK) kopvērtējumā Ķibermanis ierindojās astotajā vietā.

Treniņos olimpiskajā trasē viņš ierindojās 16. un 19.vietā pirmajā dienā, ceturtajā un 14.vietā otrajā dienā un 16. un 11.vietā sestdienas treniņos.

Cipulis šosezon PK sacensībās startēja četros no astoņiem posmiem, augstāko - 11.vietu izcīnot pirmajā Siguldas posmā. Eiropas meistarsacīkstēs divniekos viņš ierindojās 11.vietā.

Cipulis ar Nemmi treniņbraucienos bija attiecīgi devītajā un desmitajā vietā, 12. un ceturtajā, kā arī 15. un 12.vietā.

Abi ir spēļu debitanti.