Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Ostapenko Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā spēkojas ar rumānieti Kirsteu

© Scanpix/ZUMA Press

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā - Vimbldonas čempionātā - otrajā kārtā spēkosies ar rumānieti Soranu Kirsteu.

Spēle 16.kortā varētu sākties ap plkst.16.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17.pozīciju un ar šādu numuru arī izlikta turnīrā, kamēr rumāniete WTA rangā ierindojas 37.pozīcijā.

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-2, 6-1 bija pārāka pār beļģieti Grētu Minnenu (WTA 123.), kura pirms tam kvalifikācijas izšķirošajā mačā pārspēja Latvijas otro raketi Darju Semeņistaju.

Savukārt Kirstea pirmajā spēlē ar 6-1, 2-6, 6-3 uzvarēja vācieti Tatjanu Mariju (WTA 62.), kurai Latvijas pirmā rakete zaudēja pagājušā gada astotdaļfinālā.

Abas tenisistes šosezon jau vienu reizi ir tikušās kortā, kad Romas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā pie uzvaras ar 6-3, 3-6, 6-2 tika Ostapenko. Kopā viņas ir aizvadījušas trīs savstarpējos dueļus, kuros trīs reizes pārāka bijusi

26 gadus vecajai Ostapenko šis ir jau astotais starts Vimbldonā un labākais sasniegums ir pusfināls 2018.gadā, bet pagājušajā gadā viņa tika līdz ceturtajai kārtai. Tikmēr 33 gadus vecā rumāniete Vimbldonā spēlē 14.reizi un visos iepriekšējos turnīros nespēja tikt tālāk par trešo kārtu.

Ostapenko triumfēja Birmingemas "WTA 250" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu šosezon, bet pēc tam Īstbornas "WTA 500" turnīrā izstājās ceturtdaļfināla mačā veselības problēmu dēļ. Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Francijas atklātajā čempionātā nepārvarēja otro kārtu.

Rumāniete pēc neveiksmīga sezonas sākuma Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīrā ceturtdaļfinālā piekāpās pasaules ranga līderei polietei Igai Švjontekai, Maiami tādas pašas raudzes sacensībās tika līdz pusfinālam, piekāpjoties pieredzējušajai čehietei Petrai Kvitovai, kā arī uzvarēja Spānijas pilsētas Reusas "WTA 125" sērijas sacensībās.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 27 no 40 mačiem, kamēr Kirstea sakrājusi bilanci 22-14.

Trešajā kārtā dueļa uzvarētāja tiksies ar Lielbritānijas tenisisti Keitiju Bulteru (WTA 89.) vai bulgārieti Viktoriju Tomovu (WTA 99.).

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs norisināsies līdz 16.jūlijam.