Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Artūrs Bērziņš atgriežas ''Ventspils'' rindās

© F64

Latvijas basketbola līgas (LBL) vicečempione BK ''Ventspils'' noslēgusi līgumu ar spēka uzbrucēju Artūru Bērziņu, kurš šajā komandā jau spēlējis piecas sezonas, bet iepriekšējās divas pavadīja Valmieras rindās.

29 gadus vecais Bērziņš ''Ventspils'' sastāvā spēlēja no 2008. līdz 2013. gadam, 2009. gadā izcīnot Latvijas čempiona titulu. Pēc tam Artūrs noslēdza līgumu ar Rīgas VEF un pavadīja tur divas sezonas, 2015. gadā kļūstot par Latvijas čempionu.

Savukārt pēdējās divas sezonas ogrēnietis aizvadīja ''Valmieras/Ordo'' komandā. Arī ar Valmieras klubu spēka uzbrucējs izcīnīja Latvijas čempiona titulu, to izdarot 2016. gadā un kļūstot par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Bērziņš ir viens no astoņiem spēlētājiem LBL vēsturē, kurš par čempionu kļuvis trīs dažādās komandās.

Iepriekš piecās sezonās ''Ventspils'' sastāvā Bērziņš aizvadījis 287 spēles, kuru laikā ir guvis 2177 punktus. Viņš ir sestais visvairāk spēļu aizvadījušais spēlētājs kluba vēsturē.

Līgums noslēgts uz divām sezonām, ziņo spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Jau iepriekš vēstīts, ka komandai pievienojušies arī divi amerikāņu basketbolisti - Bleiks Hamiltons un Maiks Bresevics, kā arī lietuvietis Julius Juciks. Par pēdējā pievienošanos klubs šodien pavēstīja oficiāli.