Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pahars: "Domāju, ka LFF vadībai jāmeklē jauns treneris"

© Romāns Košarovs/ f64 photo agency

Latvijas futbola izlase šodien pārbaudes spēlē piedzīvoja kaunpilnu zaudējumu izbraukumā pret Gruziju. Pēc mača galvenais treneris Marians Pahars norādīja, ka, pēc viņa domām, būtu dīvaini, ja viņš saglabātu amatu pēc šādas spēles.

"Pirmkārt, apsveicu Gruzijas izlasi ar uzvaru. Jums ir laba komanda. Šodien izcīnītā uzvara ir pilnvērtīga uzvara, skatoties pēc visiem rādītājiem. Šobrīd arī nav daudz, ko komentēt. Tas, kā mēs spēlējām šodien, tas vienkārši nav pieļaujams," preses konferencē pauda Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars. "Es nezinu, kas notika ar spēlētājiem. Tomēr pēc šādām spēlēm galvenie treneri parasti atkāpjas. Ja godīgi, man bija kauns skatīties šodienas spēli mūsu futbolistu izpildījumā. Īpaši ņemot vērā, ka pāris dienas atpakaļ mēs aizvadījām labu spēli Šveicē."

"Iemeslu šādam zaudējumam pirms spēles nebija. Iepriekšējās spēles mēs rādījām labu futbolu. Nebija rezultāta, kaut kur nepaveicās. Bet mēs rādījām kvalitatīvu futbolu. Šodien nebija nedz kvalitātes, nedz pašcieņas, nekā nebija... Skaidrs, ka šādam sniegumam bija noteikti iemesli. Tas ir gan spēku izsīkums pēc aizvadītā mača Šveicē, bija nogurums pēc garā pārbrauciena svētdien. Mēs acīmredzami nepaguvām atgūties pēc iepriekšējās spēles. Tie spēlētāji, kuri devās laukumā uz maiņu, viņu sniegums mani sarūgtināja," sacīja valstsvienības galvenais treneris.

"Tie, kas spēlē futbolu, tie sapratīs, ka spēlētājs var būt noguris vai negatavs, bet nedrīkst šādi spēlēt. Aiz sevis vienmēr jāatstāj pēdējais vārds. Skatoties tālāk, domāju, ka LFF vadībai jāmeklē jauns treneris nākamajai spēlei. Tās ir manas domas. Būtu dīvaini, ja es šobrīd paliktu šajā amatā pēc šādas spēles," preses konferences noslēgumā izteicās Pahars.

Pahars vada Latvijas valstsvienību kopš 2013. gada. Pasaules kausa atlases ciklā mūsējie pagājušās nedēļas nogalē ar 0:1 zaudēja Šveicei. Pirms tam mājās zaudēts gan Fēru salām, gan Ungārijai, izbraukumā atzīts Portugāles pārākums, kā arī izmocīts panākums pret Andoru viesos.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija