Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

''Juventus'' neatstāj nekādas cerības ''Monaco'' un sasniedz Čempionu līgas finālu

© scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas otrajā pusfināla cīņā starp ''Juventus'' un ''Monaco'' ar rezultātu 2:1 uzvarēja itāļi, kuri pārliecinoši tikuši otrajā finālā pēdējo trīs gadu laikā. Ar skaistiem vārtiem atzīmējās Dani Alvešs, kurš spēlēja lielu lomu arī pirmajā vārtu guvumā.

''Monaco'' ieradās Turīnā ar sarežģītu uzdevumu - bija jāiesit divi vārti pret vienu no Eiropas labākajām komandām aizsardzībā, protams, tajā pašā laikā neielaižot nevienus vārtus. Par desmito futbolistu ar 150 spēlēm Čempionu līgā kļuvis Džanluidži Bufons. Starp šiem spēlētājiem arī Hosē Reina nekad nav izcīnījis Čempionu līgas trofeju, kas zina, varbūt spānis pēc šīs sezonas atkal būs vienīgais.

''Juventus'' laukumā sūtīja gandrīz identisku sākumsastāvu kā pirmajā pusfināla spēlē, vienīgajā izmaiņā Klaudio Markīzio vietu ieņēma Sami Kedira, kurš izcietis diskvalifikāciju (viņš gan desmitajā minūtē laukumu atstāja traumas dēļ). Līdzīgu sastāvu pirmajai spēlei nokomplektēja arī ''Monaco'', mēģinot gan trīs aizsargu taktiku ierastajai četru. No traumas atgriezās Bendžamins Mendī, kamēr Tomasa Lemāra vietu ieņēma Žoau Moutinju.

Turīnas ''Juventus'': Bufons - Kjelīni, Bonuči, Bardzalji (Benatija 85') - Sandru, Kedira (Markīzio 10'), Pjaničs, Alvess - Mandžukičs, Igvains, Divala (Kvadrado 54')

''Monaco'': Subasičs - Žemersons, Gliks, Radži - Sidibē, Moutinju, Bakajoko (Žermēns 78'), Mendī (Fabinju 55'), Silva (Fabinju 69') - Mbapē, Falkao

Pirmajā puslaikā ''Juventus'' aizsardzība bija nepārspējama, lai arī pirmajās minūtēs ''Monaco'' centās rādīt aktīvu spēli uzbrukumā, vienīgā reize, kad komandai izdevās tikt garām itāļu aizsardzībai, sanāca tikai ar aizmugures stāvokļa palīdzību pašā sākumā, Kilianam Mbapē norībinot vārtu stabu.

Turpinājumā ''Juventus'' pārņēma mača kontroli un pēc 20. minūtes turīnieši vairs nebija apturami. Sākumā no neērta leņķa viens pret vārtsargu izskrēja Igvains, kurš centās pārcelt pāri Danijelam Subasičam, bet neveiksmīgi. Tad pēc lieliskas piespēles bīstams šāviens no tuvas distances padevās Mario Mandžukičam, kas gan tika atvairīts. Drīz Miralems Pjaničs nonāca labā pozīcija, bet arī viņa sitiens neatrada tīklu, kad to bloķēja vienīgais itālis ''Monaco'' komandā Andrea Radži.

Bet lai cik pašaizliedzīgie Francijas ''Ligue 1'' līderi turējās pretī ''Juventus'', 33. minūtē rezultāts tomēr tika atklāts. Iepriekšējās spēles divu rezultatīvo piespēļu autors Dani Alvess iecēla bumbu soda laukumā Mandzukičam, kurš ar pirmo sitienu ar galvu nepārspēja Subasiču, bet atlēkušo bumbu spēcīgi trieca mērķī - 1:0. Nedaudz vēlāk izcilu ''Monaco'' centrējumu apturēja Džordžo Kjelīnī, kad izlēca vārtu priekšā un neticami trieca bumbu garām saviem vārtiem, noceļot to blakus esošajam Radamelam Falkao, tajā pašā laikā pats neiesitot savos.

Iespēja atzīmēties bija arī Paulo Divalam, bet viņa izdarītais sitiens spēcīgi lidoja tieši virsū vārtsargam. Pēc stūra sitiena bumbu ļoti neveiksmīgi no sava soda laukuma izraidīja Subasičs, pie tās tiekot Alvešam, kurš, nedomājot, uzreiz sita, gūstot fantastiskus vārtus - 2:0. Bijušais ''Barcelona'' spēlētājs ir spēlējis lomu visos četros vārtos abos pusfināla mačos.

Arī otrā puslaika sākumā pārliecinošu spēli laukumā rādīja ''Juventus'' vienība, 55. minūtē uz maiņu nākušajam Huanam Kvadrado bija iespēja uzreiz arī atzīmēties, tiekot pretinieku soda laukumā, bet sitiens tika bloķēts. ''Monaco'' nevēlējas padoties un Mbapē, no tuvas distances zemu vārtu stūrī trieca bumbu, bet Bufons darbojās teicami, to atvairot. Viens no Eiropas pieprasītākajiem talantiem gan atzīmēties paspēja, kad 69. minūtē Moutinju asā leņķī ieskrēja ''Juventus'' soda laukumā un zemu iespēlēja bumbu mājinieku vārtu priekšā, kur līdz tai izlauzās Mbapē, kuram vienkāršs raidījums mērķī - 1:2. Viņš saprata, ka nav laika priecāties, ir jāskrien ātri atpakaļ un jāturpina cīnīties.

Pēc tā ''Monaco'' izmisīgi centās izlīdzināt rezultātu un varbūt pat paveikt vienu no pēdējo gadu iespaidīgākajām atspēlēšanām, bet nekas neizdevās, ''Juventus'' aizsardzība parādīja, kāpēc tiek uzskatīta par labāko pasaulē.

Spēles statistika

Juventus Rādītājs Monaco
15 (6) Sitieni (rāmī) 11 (2)
6 Stūra sitieni 8
2 Dzeltenās kartītes 2
0 Sarkanās kartītes 0
421 (350) Piespēles (precīzas) 385 (325)
51% Bumbas kontrole 49%

UEFA Čempionu līga, pusfināli

Datums Spēle Rez./Laiks Vārtu guvēji Summā
9. maijs Juventus - Monaco 2:1 (2:0) Mandžukičs 33' Alvešs 44' - Mbapē 69' 4:1
10. maijs Atletico - Real 21:45 0:3