Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Zināms, cik maksās lētākas biļetes uz Eiropas čempionātu futbolā

© Pexels.com

Lētākas biļetes uz nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīra mačiem futbolā maksās 30 eiro, otrdien paziņoja Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA).

Kā pavēstīja UEFA, biļešu cenas uz spēlēm 2024.gada finālturnīrā Vācijā būs no 30 līdz 2000 eiro, un tās no šī gada 3.oktobra varēs iegādāties oficiālajā turnīra mājaslapā.

Kopumā pārdošanā būs 2,2 miljoni biļešu. Turnīrs no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Kā otrdien paziņoja UEFA, pirmajā posmā plānots pārdot 1,2 miljonus biļešu, bet otrais tirdzniecības posms sāksies no 2.decembra pēc apakšgrupu izlozes Hamburgā.

Lētākās 270 000 biļetes par 30 eiro būs uz apakšgrupu mačiem. Vienīgais izņēmums būs atklāšanas spēle Minhenē, uz kuru lētākā biļete maksās 50 eiro.

Pēc apakšgrupu spēlēm lētāko biļešu cenas pieaugs līdz 95 eiro.

Dārgākās biļetes apakšgrupu mačos maksās 200 eiro, ar katru nākamo kārtu cenai pieaugot, līdz 2000 eiro maksās dārgākās biļetes uz finālu.

Finālturnīrā iekļūs Eiropas čempionāta kvalifikācijas desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Vācijas izlase kā mājiniece vienīgā garantējusi sev dalību čempionātā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.