Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Spartaks" otro reizi īsā laikā apspēlē "Jelgavu"

© sportacentrs.com/ Raitis Supe

''SynotTip'' futbola Virslīgas 4. kārtas spēlē divi dažādi puslaiki bija vērojami Olaines mākslīgā seguma laukumā, kur Jūrmalas ''Spartaks'' pirmajā puslaikā pelnīti ieguva 2:0 pārsvaru, bet otrajā spēles daļā smagi strādāja, lai trīs punktus pret ''Jelgavu'' noturētu, kas arī veiksmīgi izdevās - 2:1.

Abas komandas pirms nedēļas savā starpā tikās Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kad 91. minūtē ar galvu precīzi sita Dmitrijs Platonovs, izraujot ''Spartakam'' panākumu ar 1:0 un pārtraucot ''Jelgavas'' uzvaru sēriju kausa izcīņā. Jāatgādina, ka jelgavnieki kausa izcīņā bija triumfējusi pēdējos trīs gadus. Virslīgas turnīrā vienības bija iekrājušas pa sešiem punktiem, atrodoties turnīra tabulas augšdaļā.

''Spartaks'' jau ar spēles pirmajām epizodēm parādīja, ka šobrīd ir labā formā un gatava jelgavniekus apspēlēt otro reizi īsā laikā. 2. minūtē centrējuma soda laukumā izcēlās centra aizsargs Elvis Stuglis, un viesi izvirzījās vadībā ar 1:0. Arī turpinājumā pārsvars piederēja jūrmalniekiem, kuri vairākas reizes bīstami pietuvojās pretinieku soda laukumam.

''Jelgava'' spēlēja visai pacietīgi un tikai retu reizi ieguva lielāku plašumu uzbrukumā, tādējādi uz gūtiem vārtiem bija grūti cerēt. 32. minūtē pēc Stugļa piespēles lieliskas ātruma īpašības demonstrēja Jevgēņijs Kozlovs, kurš noslēgumā ar kreiso kāju sita vārtu tālajā stūrī - 2:0. Puslaika beigu daļā vairs ļoti labu momentu nebija, tādējādi pēc 45 minūtēm ''Spartaks'' pelnīti vadībā ar 2:0.

Otrā puslaika pirmajā minūtē Vladislavs Kozlovs principā varēja izšķirt spēles likteni - J.Kozlova sitienu Kaspars Ikstens atsita vārtu priekšā, kur bumba nonāca pie V.Kozlova, kuram atlika iesist bumbu tukšos vārtus, taču bumba lēkāja un Vladislavs nespēja izpildīt kārtīgu sitienu. 55. minūtē ''Jelgava'' atjaunoja intrigu - Mārcis Ošs no auta meta bumbu soda laukumā, kur izveidojās haoss, un veiklākais izrādījās Artis Jaudzems, kritienā raidot bumbu vārtu tīklā (2:1).

Pēc gūtajiem vārtiem ''Jelgava'' piederēja iniciatīva, pie tam 66. minūtē Mareks Zubs bija spiests mainīt komandas līderi J.Kozlovu. Mājiniekiem pietrūka meistarīgu darbību uzbrukumu noslēdzošajā daļā. Laba iespēja bija arī Jūrmalai, kad Jevgēņijs Kazačoks cēla bumbu pāri vārtsargam, bet Ošs izsita bumbu no vārtu līnijas. 92. minūtē ''Jelgava'' pretinieku laukuma pusē izcīnīja bumbu, Rafaels Ledesma sitiena pozīcijā izveda Mindaugu Grigarāviču, kurš vāji uzsita vienā pieskārienā. Tādējādi ''Spartaks'' uzvarēja ar 2:1 un kļuva par vienīgo līderi Virslīgā.