Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Roberts un Rihards Bukarti spēlēs kopā Čehijā

© instagram.com/buky10/

Čehijas Ekstralīgas klubs Zlīnas ''Aukro Berani'' ziņo, ka oficiāli uz jauno sezonu panākta vienošanās ar Latvijas izlases uzbrucēju Rihardu Bukartu. Pēc veiksmīgi aizvadīta pārbaudes laika līgumu ar klubu parakstījis arī Ralfs Freibergs.

Šajā pavasarī Rihards Bukarts veiksmīgi iekļāvās Latvijas valstsvienības sastāvā, un galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajā izlasē piedalījās pasaules čempionātā. 21 gadu vecais hokejists septiņās spēlēs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, vairākas reizes demonstrējot lielisku sapratni ar gados vecāko brāli Robertu.

Roberts pagājušajā sezonā bija viens no Zlīnas komandas galvenajiem uzbrukuma vilcējiem Čehijas Ekstralīgā. Rihards savukārt pēdējās sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un Amerikas Hokeja līgā (AHL). ECHL pagājušajā sezonā Rihardam 37 spēles, 16 vārti un 17 rezultatīvas piespēles, savukārt AHL 14 spēlēs trīs rezultatīvas piespēles.

Ilgāku laiku uz pārbaudi Zlīnas komandas rindās bija arī aizsargs Ralfs Freibergs. Viņš veiksmīgi pierādījis savu lietderību Zlīnas komandas sastāvam, un arī ar Ralfu klubs parakstījis pilnvērtīgu sezonas līgumu. Pēdējā Freiberga vieta bija Rīgas ''Dinamo'', kur Kontinentālās hokeja līgas turnīrā Ralfs aizvadīja 38 spēles, guva vienus vārtus, atdeva piecas rezultatīvas piespēles un iekrāja lietderības koeficientu mīnus četri.

Trīs Latvijas hokejistu pārstāvētais Zlīnas klubs Čehijas Ekstralīgas sezonu uzsāks 8. septembrī viesos pret Vitkovices komandu.