Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Oficiāli: Hārtlijs paraksta piecu gadu līgumu par Latvijas izlases vadīšanu

© F64

Latvijas hokeja federācija (LHF) apstiprinājusi jau iepriekš izskanējušās ziņas - kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs, kurš šogad vadīja Latvijas valstsvienību, pagarinājis līgumu par izlases vadīšanu līdz 2022. gadam.

"Esmu ļoti priecīgs atgriezties pie jums Latvijā," pēc līguma parakstīšanas lhf.lv sacīja Hārtlijs. "Aizvadītā sezona bija lieliska pieredze. Man bija iespēja iepazīt jaunu valsti, tās kultūru, izlases spēlētājus un hokeja federāciju. Arī pasaules čempionātā Ķelnē bijām ļoti tuvu, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Tomēr galvenais ir tas, ka mēs neskatāmies atpakaļ. Mēs ejam tikai uz priekšu!"

Kanādieša vadībā mūsu valstsvienība pasaules čempionātā Ķelnē, parādot lielisku sniegumu un pašatdevi, izcīnīja desmito vietu. Izšķirošajā apakšgrupas mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvijas hokejisti dramatiskā cīņā ar 3:4 pēcspēles metienos piekāpās mājiniekiem Vācijai.

Pirms pievienošanās Latvijas komandai Hārtlijs četras sezonas strādāja par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Kalgari “Flames” vienības galveno treneri. 2014./2015.gada sezonā Hārtlijs ieguva Džeka Adamsa balvu (Jack Adams Awards), kas tiek pasniegta NHL sezonas labākajam trenerim.

Savukārt 2000./2001.gada sezonā Kolorādo “Avalanche”, klubs ar Latvijas hokeja leģendu Sandi Ozoliņu sastāvā, Hārtlija vadībā izcīnīja Stenlija kausu. Ar Hārtliju iepriekš bija pazīstams arī uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kura pārstāvēto Cīrihes “ZSC Lions” komandu kanādiešu speciālists aizveda līdz Šveices čempionāta zeltam.

Jāizceļ, ka Hārtlija kontā ir arī Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kauss un Kvebekas junioru līgas (QMJHL) čempionu tituls.