Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs: Pārbaudes turnīrā Cipulis bija pats labākais slidotājs komandā

© F64

Latvijas hokeja izlase noslēgusi pirmo sagatavošanās nedēļu pirms pasaules čempionāta, un šodien pārbaudes spēlē ar 3:1 tika pieveikta Latvijas U18 komanda. Pēc dueļa galvenais treneris Bobs Hārtlijs sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka īstā nometne sāksies tikai pirmdien un kā pārbaudes spēlēs ļoti labu iespaidu iepriekš atstājis Mārtiņš Cipulis.

"Domāju, ka tā bija laba iespēja abām komandām," par pārbaudes spēli sacīja Bobs Hārtlijs. "Gribējām dot iespēju U18 treneriem pārbaudīt savus spēlētājus, izmēģināt taktiku. Savukārt mums pēc četru dienu darba bija patīkami nedēļu pabeigt ar spēli. Nākamajā nedēļā trenēsimies divās grupās, būs straujāks temps. Īstā nometne sāksies pirmdien."

Latvijas izlases galvenais treneris sacīja, ka spēlētāju atskaitīšana vēl nesāksies, jo viņš negrasās steigties - laika līdz pasaules čempionātam ir gana. "Man patīk būt uz ledus kopā ar jaunajiem spēlētājiem un nodot viņiem zināšanas, palīdzēs. Skaidrs, ka galvenais mērķis ir gatavošanās pasaules čempionātam, taču nedrīkst aizmirst par jaunatnes sagatavošanu."

"Neesmu treneris, kurš saka, ka ir vīlies par kādu spēlētāju vai ka ir ļoti apmierināts ar kādu spēlētāju. Ja reiz visus esam paturējuši, tad visi ir pelnījuši iespēju augt kopā ar tiem, kuri brauks uz Dāniju," teica Hārtlijs. "Ir bijušas reizes, kad esmu ļoti priecīgs par kādu hokejistu, bet otrajā nedēļā viņš sagādā vilšanos. Ir bijušas reizes, kad pirmās divas trīs dienas bijušas sliktas, bet turpinājumā viss mainās uz labo pusi. Pēc pirmās treniņu nedēļas medaļas vēl nevienam nepasniedz."

"Nākamajā nedēļā strādāsim pie taktikas, tehnikas, dažādām sistēmām, arī fiziskās sagatavotības. Pirms pasaules čempionāta būs deviņas pārbaudes spēles. Ir daudz darba, taču ir arī daudz laika. Nav jāsteidzas. Galvenais, lai visi spēlētāji saprot, ko mēģinām izdarīt. Solis pa solim, lai izveidotu labāko komandu," sacīja kanādiešu speciālists, kura debijā Latvija palika viena bullīša attālumā no ceturtdaļfināla.

"Otrajai nometnei man jābūt vieglākai, jo zinu, ko sagaidīt, un arī spēlētāji zina, ko gaidīšu. Sezonas laikā esmu runājis ar daudziem. Protams, korekcijas ievieš savainojumi, tāpat Eiropas līgās turpinās izslēgšanas spēles, bet Ziemeļamerikā turpinās sezona vairākiem spēlētājiem - Zemgum Girgensonam, Teodoram Bļugeram, Rūdolfam Balceram."

"Protams, Kaspars Daugaviņš mums ir liels zaudējums. Pagājušajā gadā viņš cīnījās ar savainojumu, bet šogad viņam ir divas traumas, tāpēc nepieciešamas divas operācijas. Satikāmies, aprunājāmies. Viņš būs ap komandu. Viņš ir īsts kapteinis un cīnītājs - tieši tas, kas Latvijas hokejam nepieciešams. Jā, viņš nevarēs palīdzēt uz ledus, taču būs tuvumā komandai. Žēl zaudēt Kasparu, taču kādam citam hokejistam būs izdevība," teica Hārtlijs.

Viņš sacīja, ka deviņas pārbaudes spēles esot optimālais skaits. Hokejisti tiekot vērtēti arī treniņos, tomēr mačos ir pavisam citas emocijas un cita attieksme - cīnīties ar spēlētājiem no citas valsts nav tas pats, kas cīnīties ar saviem draugiem, pauda Hārtlijs. Viņš arī norādīja, ka pārbaudes turnīrā Dānijā ļoti labu iespaidu atstājis Mārtiņš Cipulis. "Labs veterāns un labs slidotājs. Dānijā viņš bija pats labākais slidotājs mūsu komandā."