Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Bendika: Olimpiādē pievīla šaušana, kas parasti bija mana stiprā puse

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas biatloniste Baiba Bendika pēc Phjončhanas olimpisko spēļu individuālajam sacensībām izteicās, ka nevienā no distancēm neizdevās parādīt ļoti labu rezultātu, lai gan sagatavojusies olimpiskajām spēlēm viņa bija labi. Tikmēr treneris Ilmārs Bricis norādīja, ka Baibai šajā olimpiādē esot bijušas iespējas cīnīties pat par medaļām.

"Žēl, ka neizdevās labi izšaut. Laika apstākļi šodien bija pietiekami labi, lai to darītu. Diemžēl, nevienā no distancēm šajās olimpiskajās spēlēs neizdevās parādīt ļoti labu rezultātu, lai gan sagatavojusies biju labi," atzīst Baiba Bendika. "Ja vien būtu tik vienkārši, tad visi vienmēr šautu pa nulēm, bet tas ir biatlons. Vējš nav vienīgais faktors, kas ietekmē šaušanu. Ir arī pašam jāsavācas. Īpaši žēl par pēdējo šaušanu, kurā centos šaut droši, jutos pārliecināta, tomēr mērķi nekrita."

"Pašpārliecinātība slēpojuma ātruma dēļ nepiezagās. Visu janvāri zināju, ka forma man ir laba, un olimpiskajās spēlēs visam jābūt kārtībā. Varbūt otrajā guļus šaušanā mazliet aizpūta vējš, tas jānoskaidro ar treneriem. Centos braukt tehniski un turēt savu tempu. Pirms pēdējās šaušanas atgādināju sev par tehniskām lietām, pie kurām jāpiedomā, bet kaut kas pietrūka."

Baiba norāda, ka par klasiskas distances pārcelšanu uz šodienu nav bijusi vīlusies, gluži pretēji - viņa par to bija priecīga. "Vakar vējš patiešām bija stiprs. Redzēju arī meitenes ciematā, kuras staigāja apkārt smaidīdamas par atcelto startu, jo katrs jau grib paŗadīt, uz ko ir spējīgs, nevis paļauties uz vēja ietekmi."

"Prieks, ka fiziski biju labi sagatavojusies. Fiziskā kondīcija bija ļoti laba. Diemžēl šaušana bija pati sliktākā, kāda man šosezon bijusi. Parasti tā ir viena no manām stiprajām pusēm. Varbūt mazliet patraucēja vējainās dienas, kas laupīja pārliecību. Pret trasi nekādu iebildumu man nav," piebilst Bendika.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

"Sagatavojušies mēs bijām labi, un iespējas bija. Pat sprintā bija iespējas pacīnīties par medaļām, nemaz nerunājot par šodienas sacensībām," uzskata Ilmārs Bricis. "Pat ar diviem sodiem būtu vieta desmitniekā un arī dalība masu startā. Taču tika pieļautas četras kļūdas..."

"Apmierināts biju jau pēc sprinta, kad sapratu, ka kondīcijas ziņā esam konkurētspējīgi un varam cīnīties par augstām vietām. Taču viena lieta ir to apzināties, bet pavisam cita - realizēt, lai varētu cīnīties par medaļām. Nedomāju, ka labā kondīcija mazināja precizitāti šautuvē."

"Pirms olimpiādes ar šādiem laika apstākļiem bijām rēķinājušies, jo šeit tā drīzāk ir norma nekā izņēmums," saka Bricis. "Bet bija tā, ka šosezon sacensībās tik vējaini apstākļi nebija. Tas gan attiecas arī uz citām sportistēm."