Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Tev tas ir jāzina!

BRĪDINA: Latvijā tiek izplatīts viltus "brīnumlīdzeklis" pret tārpiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Latvijā ir izplatījies un tiek reklamēts "brīnumlīdzeklis", kurš 30 dienu laikā palīdz atbrīvoties no visiem ķermenī esošajiem parazītiem. Ir tikai viens bet - bažas par šo preci reklamē parazitoloģe, par kuras eksistenci neviens nenojauš, un arī citi infektologi norāda, ka šis "brīnumlīdzeklis" ir tikai mārketinga triks, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Šī preparāta reklāmā tiek vēstīts, ka 97% iedzīvotāju ir inficēti ar parazītiem, tāpēc ir būtiski lietot pretparazītu līdzekļus. Reklāmā tiek piedāvāts līdzeklis "Detoxic", kas sola 30 dienu laikā atbrīvot cilvēka ķermeni no nevēlamajiem parazītiem. Brīnumainā līdzekļa aprakstā pieejama arī intervija ar Latvijas vadošo parazitoloģi Janu Zariņu. Tikai internetā nekas par šo sievieti nav atrodams, arī Latvijas Zinātņu akadēmijā pētnieci dzird pirmo reizi.

Infektoloģe Angelika Krūmiņa par pretparazītu līdzekli uzzinājusi no pacientiem, un viņa noteikti nepiekrīt internetā sniegtajai informācijai. Viņa apstiprina, ka inficētība ar parazītiem ir pietiekami augsta, bet tie noteikti nav 97%. Infektoloģe arī pauž: "Tad jau iznāk, ka pie mums gandrīz katrs ir invadēts gan ar tārpiem, gan ar visu citu, tā absolūti nav taisnība."

"Detoxic" Latvijas zvanu centrā ziņo, ka līdzeklis tiek ražots Lielbritānijā. Žurnālisti arī vēlējās noskaidrot reklāmā minētās parazitoloģes kontaktinformāciju, tomēr tāda zvanu centram neesot pieejama.

Infektoloģe Angelika Krūmiņa pauž, ka šis noteikti ir mārketinga triks un viņa ir pārliecināta, ka parazitoloģe Jana Zariņa nemaz neeksistē.

Mājaslapu izpētījuši Patērētāju tiesību aizsardzības centra eksperti, tā reģistrēta Krievijā un atrodas uz Maskavā bāzēta servera. Šāda veida lapas parādoties regulāri, un agrāk centrs ir centies pret tām cīnīties. Tieši tāpēc cilvēki tiek aicināti uzmanīties un neuzķerties uz šī mārketinga trika.