Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Vīrietis, kurš uzdāvināja Galantēm uzvārdu

© Mārcis Gaujenietis

8. decembrī Rīgas Doma baznīcā izskanēja tradicionālais operas dīvas Ineses Galantes organizētais ziemas koncerts «Ziemassvētku prelūdija», kurā uzstājās iecienīti un tautā mīlēti mūziķi, kā arī jaunie talanti. Vairāk nekā stundas garumā uz dievnamu plūda ļaužu straume. Koncertu apmeklējuši aptuveni 1200 skatītāju, starp kuriem sastapām arī vairākas sabiedrībā zināmas personas, kas jau gadiem iecienījušas Galantes ziemas koncertu burvību.

Tovakar Rīgas Doma baznīcā Diānai un Inesei Galantēm līdzās bija kāds īpaši nozīmīgs cilvēks - Mihails Galants.

Diāna Galante sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja, ka viņas tētis Mihails Galants allaž atbalsta gan savu pirmo sievu - Diānas mammu Inesi, gan arī meitu.

Tiesa gan, tas nenozīmējot, ka mamma ar tēti ir kopā kā pāris, jo tētim jau daudzus gadus ir cita ģimene, ar kuru labas attiecības ir gan Diānai, gan Inesei: «Tētis man un mammai ir uzdāvinājis uzvārdu, un paldies viņam par to. Tikai pateicoties mammai, man ir tik labas attiecības ar tēti. Viņa ir ļoti gudra sieviete, kas nepieļāva, ka šķiroties man tiek atņemta iespēja būt kopā ar tēti un viņu mīlēt. Tāpat arī man izveidojušās labas attiecības ar tēta otro sievu un meitu. Šobrīd gan mana pusmāsa dzīvo un strādā Ķīnā, bet mēs katru otro dienu sazvanāmies.

Tētis ir arī ļoti stiprs cilvēks, kas reiz ļoti strikti nolēma, ka nebūs vairs matemātiķis un programmētājs, bet gan mākslinieks un režisors. Man dzīvē ir izveidojusies līdzīga situācija kā tētim. Kad mamma mani palūdza kļūt par Ineses Galantes fonda vadītāju un veidot vasaras festivālu, es to iepriekš nebiju darījusi, un te pēkšņi man bija jauna nodarbošanās.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv