Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Raila un Rutulis apvienojas, lai aicinātu pievērsties ģimenes dzīvei

© Jānis Švītiņš

Nav jau tā, ka viss ir apklusis un nekas vairs nenotiek. Vēl pirms valstī izsludinātās ārkārtas situācijas, dziedātāji Laura Raila un Normunds Rutulis nofilmējās savas jaunās dziesmas «Laiku nevar pazaudēt» videoklipā.

Laura Raila ar Normundu Rutuli iepazinās jau senāk - LNT šovā «Dziedošās ģimenes». «Normunds toreiz vadīja šo raidījumu, bet es kā dalībniece piedalījos ar savu dziedošo ģimeni. Jau vēlāk ar Normundu esam tikušies dažādos pasākumos. Tāpat arī Normunds vienu gadu bija manis un mammas Indras Railas organizētajā bērnu vokālajā republikas konkursā «Popfestjūrmala». Šogad jūnijā šis konkurss norisināsies jau vienpadsmito gadu,» sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta Laura Raila.

«Es ļoti augstu Normundu vērtēju kā skatuves mākslinieku, un man ļoti patīk viņa balss tembrs. Pirms diviem gadiem, kad tapa šī dziesma, man uzreiz ienāca prātā doma, ka jāuzaicina Normunds iedziedāt duetu, jo dziesma «Laiku nevar pazaudēt» ir līdzīgā manierē kā dziesmas no Normunda Rutuļa ierakstu albuma «Aizturi elpu». Ļoti priecājos, ka viņam šī dziesma patika un varējām to iedziedāt duetā. Arī jūs to varat noklausīties un novērtēt, kā mums izdevies,» teic Laura.

Savukārt Normunds Rutulis par jauno duetu saka tā: «Mani vienmēr aizdedzina jaunu sadarbības piedāvājumu dzirksts. Arī šoreiz tā notika. Jauna sadarbība, jauni muzikāli plašumi. Būtu grēks neizmantot iespēju paraudzīties plašāk. Lauras dziesma atbilst manam dzīvespriecīgajam modelim, un tāpēc nebija ilgi jādomā par savu iesaistīšanos tās ierakstā. Ar lielu prieku dodam dziesmu klausītājiem, cerot, ka tā uzjundīs vasarīgas sajūtas.»

Dziesmas «Laiku nevar pazaudēt» videoklipa ieraksts norisinājās ļoti pozitīvā gaisotnē. Tajā piedalās dažāda vecuma cilvēki. Piemēram, Lauras dēliņam Lūkasam ir gads un astoņi mēneši, bet dziedātājas brāļameita Nora ir tikai divas nedēļas jaunāka par Lūkasu. Mazajiem ķipariem šī ir pirmā filmēšanās pieredze. Savukārt deviņus gadus vecā Anfisa Dobrovoļska ir Lauras Railas skolniece, viņai jau ir filmēšanās pieredze, jo viņa iepriekš piedalījusies «Lego» reklāmas tapšanā, bet Daņila Andrianovs ikdienā nodarbojas ar sporta dejām. Videoklipā piedalās arī pieredzējis reklāmu un filmu aktieris Kristaps Bērziņš. Pēdējā filma, kurā viņš filmējās, bija ar pasaulslaveno aktieri Mikiju Rurku galvenajā lomā. Kristapa šarmantā draudzene Ausma Cirvele arī jau iemēģinājusi spēkus un filmējusies reklāmās. «Pateicoties klipa filmēšanai, iepazināmies ar ļoti harismātiskiem aktieriem Inesi Aivazovu un Jāni Lībieti, arī viņi ir bieži reklāmu un filmu kastingu uzvarētāji. Video filmēja daudziem labi pazīstamais DJ Dween jeb Kaspars Dvinskis,» tā Laura.

Dziesmas vēstījumu komentējot, dziedātāja atklāj: «Mūsdienu lielajā steigā un intensīvajā dzīves ritmā cilvēki bieži vien aizmirst, ka laiks iet uz priekšu ļoti ātri, kā dziesmā «Laiku nevar pazaudēt.» Jāizbauda katrs mirklis, jāvelta saviem tuvajiem pēc iespējas vairāk laika. Mūsu mazie bērni izaugs ļoti ātri, bet jaunās māmiņas baidās kaut ko nokavēt, bieži vēlas atgriezties darbā, lai tikai neizietu no aprites. Cilvēki, dzīvojot kopā, ierokas darba papīru čupā un attopas, ka nemaz nav baudījuši kopdzīvi. Neaizmirstiet viens otram pateikt, cik ļoti mīlat un novērtējat, jau šodien...»

Dziesmas pirmsākumi meklējami aptuveni pirms diviem gadiem, kad sākās tās ieraksts studijā. Tajā saksofona partiju iespēlējis viens no Latvijas labākajiem saksofonistiem, lieliskais romantisko melodiju guru Raivo Stašāns. Ģitāru iespēlējis Reinis Jaunais, viņš ar koncertiem apceļojis neskaitāmas pasaules valstis, kur atskaņo savas kompozīcijas. Pie bungām Edgars Raila, mūziķis, kas spēlē ne tikai bungas, bet arī profesionālā līmenī marimbu. Pie klavierēm Didzis Soste, kas ir taustiņinstrumentu lietpratējs un virtuozs. Basģitāra - Toms Kursītis, kas lieliski pārvalda savu instrumentu un ir dažādu muzikālo projektu dalībnieks.

Lauras un Normunda vokāla ieraksts notika pie Reiņa Briģa studijā pagājušā gada pavasarī, jau tad tika nolemts, ka šī dziesma nāks klajā 2020. gada martā.