Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko Elizabete II prata rūpīgi notušēt savā raksturā?

© Scanpix

Viņa savu stilu un karaļnama protokola ievērošanu noslīpēja līdz briljanta mirdzumam. Vienmēr eleganta, vienmēr korekta. Elizabete II ir vienīgā no monarhiem – sievietēm, kas dienējusi armijā Otrā pasaules kara laikā, laikam arī vienīgā, kas nav sniegusi intervijas. Publiskajā telpā nav arī ziņu par karalienes nostāju politiskos, pasaulē svarīgos jautājumos, jo tas nav pieņemams atbilstoši protokolam.

Jāpiebilst, ka Elizabete formāli joprojām skaitījās arī Austrālijas un Jaunzēlandes, kā bijušo britu koloniju, karaliene.

Saule, kas atbild par cilvēka ego, karalienes piedzimšanas brīdī atradusies Vērša zodiaka zīmē. Tās vadmotīvi: izlēmīgums, spītība, praktiskums, materiālisms. Nav gan svarīga nauda naudas dēļ, bet tas, ko var iegūt - dzīves ērtības, skaistas lietas. Vērša zīmes pārvaldniece ir skaistuma un mīlestības planēta Venera, un šīs zīmes cilvēkiem tīk skaistas lietas, viņi lielu nozīmi piešķir ārējam izskatam. Taču pēc tā dēvētās Saules zīmes vien par cilvēku kopumā spriest nevar, svarīgi arī citi rādītāji.

Par emocijām atbildīgais Mēnestiņš Elizabetes II horoskopā atrodas Lauvas zīmē, kas norāda uz ambīcijām, vēlmi vienmēr un visur būt labākajai. Tā ir arī godkāre un vēlēšanās atrasties uzmanības centrā. Cilvēki ar šādu astrokombināciju alkst pēc atzinības un apkārtējo simpātijām. Viņi mīl mākslu, sportu, izklaides, taču ir egocentriski, dramatizē savas jūtas, dažkārt uzvedas kā primadonnas. Viņiem tīk komandēt, it īpaši ģimenē.

Prāta planēta Merkurs karalienes piedzimšanas brīdī atradusies Auna zīmē, kas norāda uz domas asumu, spēju ātri pieņemt lēmumus, iekšējo spēku un gribu. Horoskopā ir arī norādes, ka cilvēks spēj iedziļināties un rast atbildes uz vissarežģītākajiem jautājumiem un dzīves gaitā uzkrāj viedumu, izpratni par globālām norisēm.

Tās rakstura šķautnes, ko karaliene pratusi rūpīgi notušēt, ir impulsivitāte un aizkaitināmība. Viņas horoskopā planēta Marss veido vairākas sarežģītas kombinācijas, un tas norāda, ka cilvēku labāk nekaitināt, bet pašam būtu jāmācās skaitīt līdz desmit. Tajā pašā laikā sievišķā planēta Venera Elizabetes II piedzimšanas brīdī atradusies Zivju zīmē, kas norāda uz spēju dziļi mīlēt, rūpēm par savējiem un radošumu.