Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Īpašs foto ar Mārtiņu Freimani

Viena no mīļākajām režisores Maijas Kalniņas bildēm tapusi 90. gados Aizputē, un tajā iemūžināts mēģinājumu process kopā ar mūziķi Mārtiņu Freimani. «Tas bija laiks, kad mums nebija nevajadzīgu šaubu, lieku jautājumu, vien bezgalīgs esības prieks!» © INGARS GUDERMANIS

«Šis mirklis fotogrāfijā iekausēts deviņdesmito gadu sākumā Aizputē, pie manis dzīvoklī. Tas ir kāds mēģinājums, kuri parasti notika pie kāda no mums mājās. Šis mēģinājums bija īpašs, jo mums bija sava fotosesija. Mārtiņš un Ingars Gudermanis (mūsu draugs un grupas «Ilze» dalībnieks) bija paņēmuši līdzi savu fotoaparātu. Mārtiņš un Ingars aizrāvās ar fotografēšanu un paši arī attīstīja bildes. Bija nodomāts sarīkot mūsu fotosesiju, un tad nu tā tapa,» par savu mīļāko fotogrāfiju saka režisore, liepājniece Maija Kalniņa.

«Šajā fotogrāfijā iemūžināts mirklis, kā mēs dziedam kādu no Mārtiņa Freimaņa dziesmām un gatavojamies konkursam «Ko tu proti?». Tas mums vienmēr bija liels notikums, kurā allaž tikām arī finālā un uzstājāmies pašā galvaspilsētā - Rīgā,» Maija atminas un smej, ka toreiz viņiem šķitis amizanti, ka šī konkursa rīkotāji vienmēr brīnījušies, kā tas var būt, «ka mums nav «nopietna» ansambļa vadītāja. Mūsu ansambļa vadītājs bija Mārtiņš Freimanis, kuram tobrīd bija padsmit gadu. Mums tas likās ļoti stilīgi, un lepojāmies, ka tā ir tikai mums».

Režisore, kura kopā ar domubiedriem pašreiz strādā pie Mārtiņa Freimaņa topošā mūzikas albuma «I am fine», kuru veidos 12 līdz šim nedzirdētas mūziķa dziesmas, kuras radītas 90. gados - laikā kad viņš mācījās Aizputes vidusskolā, vēl piebilst: «Šī man ir ļoti dārga bilde, jo tajā es arī šodien pasmeļos to milzu dzīvesprieku, pārliecību, drosmi un varēšanu - darīt visas lietas ar milzu pārliecību. Tas bija laiks, kad mums nebija nevajadzīgu šaubu, lieku jautājumu, vien bezgalīgs esības prieks!»