Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Olšteins bīstamāks par granātu pērtiķa rokās

© F64 Photo Agency

Ja pēc vēlēšanām par neprognozējamu tika uzskatīts eksprezidents Valdis Zatlers, tad īsi pirms pirmās jaunās Saeimas kopā sanākšanas deputāts Klāvs Olšteins kopā ar pieciem citiem deputātiem parādīja, par kuru te nāksies vairāk runāt...

Saeimas deputāts Klāvs Olšteins bija tas, kurš prezidenta vēlēšanās solīja, ka gadījumā, ja Saeima neievēlēs Zatleru, viņš nekavējoties noliks mandātu un kopā ar caurkritušo prezidentu veidos skaistāku dzīvi un politiku. Tas viss tika pastiprināts ar asarainu šņaukāšanos kameras priekšā. Kopš tā brīža pagājušo laiku nevar nosaukt par garu, taču deputāts jau mainījis savu nostāju.

«Aiziešanas iemesls bija savstarpēja neuzticēšanās un nedemokrātiska lēmumu pieņemšana. Visi lēmumi tika pieņemti ārpus valdes un frakcijas. Tas bija viena cilvēka teātris, bet aiz muguras visu lēma pelēkie kardināli, tādi kā Edgars Rinkēvičs. To es nevarēju pieņemt,» »VZ« sacīja aizvainotais Olšteins.

Jautāts, kā var tik krasi mainīt savu viedokli, Olšteins atbildēja: «Es noticēju Zatlera aicinājumam un tām vērtībām, ko viņš sludināja, bet jo dienas, jo vairāk vīlos. Pats galvenais jau bija tā saucamais piektdienas nakts lēmums par iešanu valdībā kopā ar «Saskaņas centru», ko frakcijai nebija nekādu iespēju ietekmēt. Pēc tam sekoja strauja viedokļu maiņa uz nacionālu politiku, par ko mēs it kā iestājāmies, bet arī šajā gadījumā mums nekas netika prasīts. Sekoja ministru izvirzīšana bez kādas saskaņošanas, un parādījās cilvēki, kuri pat nebija partijas biedri. [Prezidenta padomnieces Sandras Kukules vīrs] Guntars Kukuls staigāja apkārt un tirgoja ietekmi. Nākamajā dienā pēc piektdienas nakts lēmuma viņš lielījās, sak, redz kā es visu nokārtoju!»