Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

SPECIĀLISTA PADOMI: Ko ēst pirms un pēc maratona

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

2.lapa

Maratona un pusmaratona distances skrējēji būs ieguvēji, ja dažas dienas pirms sacensībām savā uzturā lietos vairāk ogļhidrātus saturošus produktus: makaronus, visdažādākos putraimus (rīsus, griķus, auzas u.c.), kartupeļus, maizi, sakņu dārzeņus, augļus, saldumus, kuros ir daudz cukura, bet maz taukvielu (marmelāde, zefīri, ledenes, ievārījums, sorberts). Savukārt būtu ieteicams izvairīties no taukos ceptiem ēdieniem, trekniem piena un gaļas produktiem, šokolādes, cepumiem, halvas un saldējuma.

Būtiska nozīme ir šķidruma uzņemšanai. Sacensību rītā pilnīgi pietiks ar 200-300 ml ūdens, taču nav jāpārspīlē - svarīgākais ir nejusties izslāpušam. Arī skriešanas laikā ieteicams sākt dzert ūdeni vai elektrolītu šķidrumus jau laikus, kamēr slāpju sajūta nav sākusies. Ja jūtat slāpes fiziskās slodzes laikā, tas norāda, ka ūdens organismā jau ir par maz.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā