Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Viedokļi

Ko sastrādājusi Dana Reizniece-Ozola?

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja sankciju lēmumā pret mani, Aivaru Lembergu, tostarp, ir teikts: “[…] Lembergs izmanto savu ietekmi pār politisko partiju vadību, lai veidotu valdības personālu un amatos ieliktu noteiktas valdības amatpersonas […].”

Par šādu darbību man ir noteiktas vispasaules sankcijas. Vienīgā politiskās partijas “Latvijai un Ventspilij” biedre, kas ir bijusi “ielikta” ministres amatā Latvijas valdībā, ir Dana Reizniece-Ozola. Viņa ir bijusi ekonomikas ministre Laimdotas Straujumas valdībā laika periodā no 2014. gada 5.novembra līdz 2016. gada 11.februārim un finanšu ministre Māra Kučinska valdībā no 2016. gada 11.februāra līdz 2019. gada 23. janvārim, tātad kopumā Ministru kabineta locekle - 4 gadus, 2 mēnešus un 17 dienas.

No ASV Valsts kases sankciju paziņojuma konteksta izriet, ka man ir noteiktas sankcijas tāpēc, ka manis vadītās partijas biedre ir bijusi valdībā. Retoriski jājautā, ko gan tādu viņa būtu sastrādājusi, ka man ir uzliktas vispasaules sankcijas? Atbildi zina tikai viņa pati.

___

Jau ziņots, ka Saeimas deputāte Reizniece-Ozola (ZZS) paudusi viedokli, ka ņemot vērā izveidojušos situāciju, politiķim Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") ir jāaiziet no politikas. Politiķe norāda, ka pret Lembergu noteiktās sankcijas atsevišķos cilvēkos raisījušas ļaunpriecīgu gavilēšanu, bet citos bažas par tiesiskuma un suverenitātes trauslajām robežām.

Reizniece-Ozola slavē Lembergu, norādot, ka viņš esot īsts pilsētas saimnieks, ka viņa enerģija un kompetence esot apbrīnojama un ka viņu cienot ventspilnieki. "Cienu Aivaru arī kā erudītu, argumentētu un zinošu oponentu visās diskusijās, kas mums bijušas," akcentēja deputāte.

"Taču tagad Aivaram Lembergam ir jāpaiet malā. Aiziešana no politikas ir vienīgais pareizais solis. Tas jāsper uzreiz un pavisam. Tas ir solis, ko spert valstsvīram. Līderim ar atbildību pret partiju, ventspilniekiem un valsti," pauž politiķe. Viņa norāda, ka Lembergam jāaiziet ar pašcieņu, nevis jāagonē "politiskās agonijas šausmās līdzi velkot tik daudzus".