© Foto: Pexels.com

Vistas aknu pastētei ir klasiska un eleganta. Pats labākais, ka tā sanāk dažu minūšu laikā. Vistas aknas ir plaši pieejamas. Ja ir iespēja, kad iepērkaties, tad izvēlieties gaišākas vistu aknas; tām mēdz būt maigāka, bagātāka garša nekā tumši sarkanajiem.

Vistas aknu pastētes pagatavošana ir vienkārša: vistas aknas īsi vāra ūdenī ar aromātiskām vielām, tad tās izkāš un virtuves kombainā sablendē ar sviestu.

Vistas aknu pastēte labi sastingst; vienkārši ļaujiet tai pastāvēt ledusskapī nakti vai vairākas stundas pirms pasniegšanas. Ja gatavojat to dienā, kad vēlaties to pasniegt, noteikti ievietojiet to ledusskapī vairākas stundas, lai tas vispirms sastingst. Zinfandel vīnogu vīns labi sader ar pastētēm.

Vistu aknu pastēte

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS

300 g vistus aknas, apgrieztas

plānās šķēlītēs sagriezts 1/2 mazs sīpols

1 neliela ķiploka daiviņa, saspiesta

lauru lapa

1/4 tējkarotes timiāns

1/2 tējkarotes košera sāls

1/2 tase ūdens

nesālīta sviesta, istabas temperatūrā

2 tējkarotes konjaka vai skotu viskija

svaigi malti melnie pipari

Grauzdētas bagetes šķēles, pasniegšanai

PAGATAVOŠANA

Vidējā katliņā ieleik vistas aknas, sīpolus, ķiplokus, lauru lapu, timiānu un 1/2 tējkarotes sāls. Pievieno ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Uzliek vāku, samazina uguni līdz minimumam un vāra, laiku pa laikam maisot, līdz aknas iekšpusē ir tikko sārtas, apmēram 3 minūtes. Noņem no uguns un zem vāka 5 minūtes ļauj nostāvēties.

Foto: Pexels.com

Aknas, sīpolus un ķiplokus sabledē rupjā biezenī. Pievienot 2 ēdamkarotes sviestu, konjaku, pievieno sāli un piparus un maisa, līdz masa ir pilnīgi gluda.

Pasniedz ar bageti un vīnu.

Kā pagatavot eklērus mājās, lasiet šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv