Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_downwardGardēžiem

Pagatavojiet krēmīgus, pikantus olu salātus, lai padarītu tortiljas garšīgas. Olu salāti pasniegti ar mājās gatavotu mērci.
Vakar, 18:48 Marta Magone
Ir viena liela tējas vārīšanas kļūda, kas var ietekmēt veselību: pārāk karsts ūdens. Verdošs ūdens ne tikai applaucē smalkās tējas lapas, radot rūgtu garšu, bet vairāki pētījumi ir saistīti ar karstās tējas dzeršanu un barības vada vēzi.
30.apr Monika Sila
Ātri pagatavota garšvielu sāls no košera sāls, paprikas, sīpolu pulvera un melnajiem pipariem piešķir cūkgaļas filejai daudz garšas.
29.apr Marta Magone
Etnomūzikas grandi no Portugāles, Mongolijas, Igaunijas un Lietuvas, pašmāju folkroka grupa “Iļģi”, milzīga uguns skulptūra, buto dejas performance, krāšņa izklaides programma ģimenēm ar bērniem – tā sevi piesaka Valmiermuižas etnomūzikas festivāls, kas 6. jūlijā norisināsies Valmiermuižas parkā.
28.apr Sandris Vanzovičs
Zivis ir svarīga veselīga uztura sastāvdaļa, un tās  dod daudz veselībai svarīgu ieguvumu.
28.apr Deizija Estere Markusa
Olbaltumvielām un sirdij veselīgiem taukiem bagāts, lasis nenoliedzami ir ieguvums mūsu ēdienkartei. Nav brīnums, ka lasis ir populāra zivs Latvijā, Amerikā un citur. Bet, neskatoties uz visām laša īpašībām, lasis nav vienīgā veselīgā zivs, ko var pagatavot.
27.apr Deizija Estere Markusa
No saldās līdz sāļajai – šīs brokastu idejas palīdzēs iesākt dienu un palīdzēs samazināt vai uzturēt svaru. Dažām uzturvielām ir daudz priekšrocību, kā, piemēram, šķiedrvielām — un, lai gan tās nav grūti iegūt, daži no mums tās neuzņem pietiekami daudz.
26.apr Marta Magone
Kā atdalīt zaļumu cietos kātus, kā no sacietējuša brūnā cukura atkal iegūt beramu cukuru, kā glītos gabaliņos sagriezt cepumus? Lasiet padomus, lai darbi virtuvē būtu vienkārši un ātri.
25.apr Marta Magone
Kādi ir zelta noteikumi, lai izceptu visgaršīgākos kartupeļus? Cepti kartupeļi var būt vienkāršs garnējums — ja zina, ko dara.
25.apr Deizija Estere Markusa
Vistas aknu pastētei ir klasiska un eleganta. Pats labākais, ka tā sanāk dažu minūšu laikā. Vistas aknas ir plaši pieejamas. Ja ir iespēja, kad iepērkaties, tad izvēlieties gaišākas vistu aknas; tām mēdz būt maigāka, bagātāka garša nekā tumši sarkanajiem.
24.apr Marta Magone
Kazas siers bieži saukts ar franču nosaukumu chèvre, kas nozīmē kaza. Šim siera veidam ir daudz dažādu garšu un tekstūru – no drupana līdz krēmīgam, no jauna līdz nobriedušam, no maiga līdz pikantam.
16.apr Marta Magone
Šajā gardajā dzērienā var iemaisīt jebko, ko sirds vēlas. Tas tikai padarīs šo kokteili par lielisku veidu, kā saņemt pietiekamu daudzumu svarīgu uzturvielu, ūdeni un šķiedrvielu.
15.apr Lauma Ozola
Daudzu iemīļotais restorāns “Fish House” nu ieguvis jaunu nosaukumu un konceptu – “ROI”. Turpmāk tajā varēs baudīt ne tikai zivju ēdienus, bet arī plašu internacionālu ēdienu izvēli.
12.apr Portāls nra.lv
Kokosriekstu koki aug tropos tādās valstīs kā Indonēzija, Indija un Malaizija, bet, par laimi, kokosriekstu produkti tiek eksportēti visā pasaulē. Kokosriekstu ūdens, kokosriekstu eļļa un kokosriekstu cukurs ir tikai daži populāri kokosriekstu produkti, kas visi nāk no viena un tā paša daudzpusīga auga.
11.apr Monika Sila
Raidījumā 'Nra.lv sarunas" viesojas olu vēstnieks Latvijā Toms Auškāps ( AS “Balticovo” Komunikācijas un attīstības direktors). Viņš režisorei un aktrisei Kristīne Krūzei-Hermanei un žurnāla "Vakara Ziņas" galvenajai redaktorei Inesei Dāvidsonei stāsta, kā pareizi jāvāra olas, lai tās nesaplīstu, un kas ir jādara, lai uzvarētu olu kaujās,
31.mar Portāls nra.lv
Raidījumā "Nra.lv sarunas" aktrise un režisore Kristīne Krūze- Hermane dalā ar neparastu olu krāsošanas veidu, proti, viņa Lieldienu olas krāso, izmantojot zīda kaklasaites.
29.mar Portāls nra.lv
No 10.aprīļa līdz 16.aprīlim Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - "baudĒŠANA Jelgavas pusē".
16.mar Portāls nra.lv
Pēc "Wolt" žūrijas vērtējuma un vairāk nekā 41 tūkstošu Latvijas iedzīvotāju balsojuma noskaidroti labākie restorāni un kafejnīcas deviņās dažādās kategorijās "Wolt Restorānu balvā 2023". Par iemīļotāko ēdinātāju iedzīvotāji visaktīvāk balsojuši kategorijās "Labākais ģimenes maltītēm" (uzvarētājs "Ezītis Miglā"), "Gada beķereja" (uzvarētājs "Cadets de Gascogne"), "Labākais garšas ceļojums" (uzvarētājs "Centrale 33") un "Gada jaunpienācējs" (uzvarētājs "Studio Pizza"), informē Māra Rudīte, "Wolt" komunikācijas pārstāve.
5.jan Portāls nra.lv
Puse Latvijas iedzīvotāju visās vecuma grupās siltu ēdienu ēd vairākas reizes dienā, vēl 41% to dara reizi dienā un tikai 2% sacījuši, ka siltu ēdienu ēd retāk kā gribētos, noskaidrots "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.
10.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" nākamgad varētu piešķirt pirmās zvaigznes restorāniem Lietuvā, trešdien paziņoja Lietuvas ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite.
6.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Laikā no 10.novembra līdz 20.novembrim notiks Valmieras restorānu nedēļa, kurā piedalīsies vairāki pilsētas restorāni sadarbībā ar Valmieras novada saimniecībām, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.
28.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru realizējusi projektu, kura rezultātā tapis Rīgas gastronomijas ceļvedis, kas publicēts ietekmīgā uz Skandināvijas tirgu orientētā gastronomijas emuārā.
4.aug 2023 Portāls nra.lv