Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Māja

VESELĪBA: Kā palīdzēt savai ādai rudens laikā

© chezbeate/pixabay.com

3.lapa

Mitrināšana un barošana

Mitrinoši līdzekļi ādai ir vajadzīgi visu gadu, bet aukstā laikā tos ieteicams uzklāt tikai vakarā vai tad, kad nav jāiet ārā. Sala ietekmē mitrinošie krēmu komponenti, piemēram, hialuronskābe, pārveidojas ledus mikrokristālos, kas rada kairinājumu, ādas traumatizāciju, veicina apsaldējuma rašanos.

Jāizvēlas mitrinošs nakts krēms. Pēc tā uzklāšanas uz sejas ādas jānoņem krēma paliekas ar salveti. Nakts krēmu liek pāris stundu pirms gulētiešanas, citādi šie krēmi var radīt, piemēram, sejas tūsku no rītiem.

Dienas krēms ieteicams ar izteiktām aizsargājošām un barojošām īpašībām. Krēmu sastāvā jāmeklē lipīdi (taukiem līdzīgas vielas), kas ir visu dzīvu organismu sastāvā, kā arī A un E vitamīns un naturālas mitrinošas eļļas. Piemēram, kakao, karitē, avokado vai mandeļu eļļa. Šādi līdzekļi veido ādas aizsargplēvi un tajā pašā laikā ļauj tai brīvi elpot. Nav ieteicami krēmi, kuru sastāvā ir minerāleļļa, vazelīns vai šķidrais parafīns, jo šīs sastāvdaļas veicina ādas attaukošanos. Arī lūpu zonai jālieto lūpu balzami, kas bagātināti ar lipīdiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā